Čačić zahvalio veleposlaniku Švicarske na pomoći njegove zemlje

MINISTAR javnih radova, obnove i graditeljstva Radimir Čačić u četvrtak je, primajući u oproštajni posjet švicarskog veleposlanika u Hrvatskoj Paula Widmera, izrazio zahvalnost za potporu Švicarske Hrvatskoj u obnovi ratom stradalih područja i potpori procesu povratka prognanika i izbjeglica, priopćeno je iz tog ministarstva.

Krajem 2002. godine hrvatska vlada i Švicarska konfederacije potpisale su sporazum kojim je švicarska država donirala 1,8 milijuna švicarskih franaka za realizaciju projekta socijalnog stambenog zbrinjavanja, dodaje se u priopćenju.

Projekt u suradnji s Ministarstvom za javne radove, obnovu i graditeljstvo, Ministarstvom rada i socijalne skrbi, UNHCR-om te općinama i centrima za socijalnu skrb u mjestima provedbe programa, provodi "Švicarska humanitarna pomoć".

Projektom je predviđeno stambeno zbrinjavanje ukupno 150 obitelji, od čega 105 obitelji prognanika i izbjeglica smještenih na području Dalmacije, kao i 45 socijalno ugroženih obitelji, koje nisu u organiziranom smještaju, a nalaze se u sustavu socijalne skrbi. Završetak projekta predviđa se krajem 2004. godine.

Pročitajte više