Čačija stavio mandat na raspolaganje Vladi

POMOĆNIK ministra unutarnjih poslova Stipe Čačija danas je hrvatskoj Vladi stavio svoj mandat na raspolaganje, priopćio je vladin Ured za odnose s javnošću.

Stipe Čačija navodi da ga je na to potaknuo napis u Slobodnoj Dalmaciji od subote, 24. siječnja pod naslovom "Stipe Čačija 18 godina ne plaća alimentaciju sinu koji živi u bijedi".

Stavljanje mandata na raspolaganje Vladi Čačija smatra "moralnim činom dok se ne utvrdi puna istina o tim navodima".

"Ističem da sam spreman sam preuzeti odgovornost, kao i da imam duboko razumijevanje za majku i dijete koji su temom spomenutog članka u Slobodnoj Dalmaciji", poručuje Čačija.

Naglašava kako dosad nije imao "pravu potvrdu o očinstvu", a u želji da se utvrdi puna istina spreman se podvrgnuti dodatnim testovima i preuzeti punu odgovornost i sve učinke koji će iz toga proisteći.

"Slobodna Dalmacija" je 24. siječnja, među ostalim, objavila kako je u posjedu pisma kojega je Sinjanka Sanja Jadrijević poslala predsjednicima Republike i Vlade - Stjepanu Mesiću i Ivi Sanaderu te ministrici obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranki Kosor i samom Stipi Čačiji, a u kojemu, uz ostalo, stoji da Stipe Čačija svoga sina u 18 godina njegova života nijednom nije vidio, a kamoli pridonosio za njegovo uzdržavanje. Navodi i da je prije sudskim putem pokušala prisiliti Čačiju da isplaćuje alimentaciju, o kojoj je odlučio Općinski sud u Sinju, ali nije mogla doći do njega, jer mu je, kako navodi, prebivalište uvijek bilo nepoznato.

Pročitajte više