ČAJKOVCI: sastanak stožera za obranu interesa obiteljskih gospodarstava

Članovi Stožera za obranu interesa obiteljskih gospodarstava pri raspolaganju državnim zemljištem Slavonije i Baranje sastali su se danas u Čajkovcima, nedaleko Slavonskog Broda.

Predsjednik Stožera Martin Lučić kazao je kako su se u mjesec dana otkako su osnovani uspjeli izboriti za poziciju ravnopravnog pregovarača u Ministarstvu poljoprivrede i šumarstva o problemima i manipulacijama kod donošenja općinskih programa raspolaganja zemljom u nekim slavonsko-baranjskim općinama.

´Nismo protiv Zakona o raspolaganju državnom zemljom, ali njime se na terenu manipulira i pogoduje interesima određenih pojedinaca i lobija´, ustvrdio je.

Stožer i dalje zahtijeva da se državno zemljište ne daje u koncesiju pravnim i fizičkim osobama, nego na natječajima nudi za prodaju ili zakup te da prioritet pri raspodjeli imaju obiteljska gospodarstva.

Predsjednik Lučić je najavio kako će o problemima pri raspolaganju državnom zemljom uskoro razgovarati i s predsjednikom države Stjepanom Mesićem te predsjednikom Sabora Zlatkom Tomčićem.

Pročitajte više