Cameronov zamjenik šefa kritizira iza leđa: Velika Britanija postat će usamljenik Europe

ODLUKA britanskog premijera Davida Camerona da uloži veto na novi europski ugovor nije naišla na odobravanje svih političkih snaga u Velikoj Britaniji. Međutim, ono što Camerona može brinuti jest  spoznaja da je tu odluku, unatoč drugačijem javnom očitovanju, na nož dočekao i njegov zamjenik, liberalni demokrat i eurofil Nick Clegg.

List Independent navodi kako je Clegg ljut na Camerona zbog njegove ishitrene odluke, te strahuje da bi Velika Britanija mogla ostati izolirana u Europi nakon sastanka u Bruxellesu. Valja napomenuti kako je Clegg, kao pouzdan koalicijski partner, u domaćoj javnosti odigrao svoju ulogu i podržao Camerona, navodeći kako je Britanija postavila razumljive zahtjeve i da je po tom pitanju koalicija unisona.

"Nick svakako ne misli da je to dobar ugovor za Veliku Britaniju, za britanske poslove i britanski rast. Osobno misli kako je Cameron pogriješio", navodi za The Independent izvor blizak Cleggu.
"To nas ostavlja izoliranima u Europi i to nije u našem nacionalnom interesu. Nick strahuje da postajemo usamljenik Europe", nastavio je neimenovani izvor.

Stranački dužnosnici liberalnih demokrata nisu htjeli komentirati ove navode.

Pročitajte više