Cammeo: Tražimo ostavku predsjednika zagrebačkog Udruženja taksista

REVOLTIRANI raznim napadima medijima, za koje misle da uglavnom dolaze iz redova taksista udruženja Taksi Zagreb, iz Cammea su se danas obratili putem pisma koje donosimo u cijelosti:

Cijenjeni mediji, tragom objavljenih članaka u pojedinim medijima

Nismo nikad više bili povrijeđeni, ne Vama, već pojedincima koji uporno iz niskih pobuda, se obraćaju novinarima i dojavljuju ovake neistinite priče. Ova osoba koja Vam je dojavila ove priče, kao prvo jest naš radnik, koji je jednom opomenut pred otkaz zbog zlouporabe svog radnog mjesta i pribavljanje osobne koristi. Trenutno se nalazi na bolovanju, i kako zaključujemo, bolje mu je, jer je u stanju vrlo aktivno sudjelovati u medijima. Tragom napisa po medijima i matematičke logike neshvatljivo nam je kako je mogao toliko sati raditi, pored toliko zaposlenih vozača i 76 vozila. Ovaj put burno reagiramo jer ova izjava, je doslovno copy/paste izjava nekih bivših djelatnika iz Rijeke i Osijeka, koji su stvarno dobili otkaz zbog krađe. Ove krađe nažalost se ne mogu kazneno prijaviti policiji, jer su iznosi manji od 1 000,00 kuna. Naši djelatnici imaju prije početka svake smjene okupljanje i provjeru cjelokupnog postava prije nego što krenu voziti. Imamo vlastitu benzinsku postaju i automatsku praonicu vozila sa zaposlenim osobljem, čiji je opis radnog mjesta - održavati vozila čistim. Isto tako držimo da odjela i sva dodatna oprema moraju biti prema unaprijed određenim pravilima, to se odnosi na urednost udjela, pravilno vezana kravata, uvijek crne čarape - to je vizualni identitet Taxi Cammea, jer smo se odlučili na visokokvalitetnu uslugu taksi prijevoza. Naši djelatnici su raspoređeni u timove i smjene, kako bi pravilno i prema propisima odradili svoj posao, te isto tako kako bi imali i vrijeme za odmor i privatan život. Način na koji je predstavljen ovaj razgovor, narušava našu malu zajednicu dobrih i kvalitetnih ljudi, čime omalovažava njihov rad i trud koji ulažu u posao i narušava sklad koji smo postigli kad smo započeli s radom u Zagrebu. Do sada je 15 djelatnika sporazumno raskinulo ugovor s nama, jer su zaključili da ovo nije vrsta posla koju bi oni mogli raditi. Još nas više zadivljuje broj 60, jer svaki put kad krene kampanja protiv Taxi Cammea spominje se odlazak 60 vozača, tako se ta brojka spominje i u Rijeci i u Osijeku. Stoga ovim javnim putem molimo one koji rade ovakva podmetanja, da razvijaju svoju kreativnost.

Unatrag nekoliko navrata ukazivali smo na ponašanje pojedinih taksista koji su članovi Udruženja
auto taksi prijevoznika Zagreb i na samog presjednika Udruženja gosp. Šnidarića. Ovakvi napadi i
fizičke prijetnje, te verbalno i fizičko maltretiranje su došli kraju.

Tražimo ostavku gospodina J. Šnidarića zbog nečasnog ponašanja, manipulacije informacijama,
narušavanja ugleda zanimanja taksista, poticanje na remećenje javnog reda i mira. Mi nismo krivi za loše poslovanje Radio Taxi Zagreba.

Jer ovo besramno optuživanje ne vodi nikamo, osim podizanja tenzija unutar vlastitih redova, koja
eskaliraju doslovnim iživljavanjem nad vozačima Taxi Cammea i nad putnicima. Ovakve neugodne
situacije stvaraju psihološki stres za sve putnike koji se žele koristiti taksi prijevozom.

Medijsko prepucavanje je izašlo iz okvira dobrog ukusa, te nemamo više namjeru trpjeti raznorazna
neutemeljena optuživanja i napade iz Udruženja. Naš prigovor na rad gosp. J. Šnidarića u Komisiji za polaganje "Posebnog ispita za vozača autotaksi vozila" i dalje smatramo kao mjesto sukoba interesa, te tražimo njegovu ostavku.

Pročitajte više