Cammeo u Splitu broji prve žrtve: Inspekcija isključila Daciu iz prometa na sedam dana

Foto:Index

INSPEKCIJA cestovnog prometa nastavlja nadzor Cammea u Splitu. Kontrolirali su ih prvi, ali i drugi dan. U Kaštelima je pala prva žrtva. Ispred Emmezete je na sedam dana iz prometa isključena jedna Dacia Logan karavan.

Jedan dan jedno, drugi dan drugo...

"Nama je to puno na 30 vozila koliko ih imamo u Splitu. Inspekcija dva dana uzastopno kontrolira naše poslovanje i prvi dan su zaključili jedno, a drugi dan drugo. Ispred Emmezete su isključili jedno vozilo iz prometa na sedam dana. To je zasad jedini takav slučaj", kazao nam je Petar Dragić, voditelj projekta Cammeo partner.

Ne strahuje od daljnjih isključenja koja bi im potpuno poremetili planove za nastup na splitskom tržištu.

"Mi ćemo dokazati legalnost našeg poslovanja. Mi se ne skrivamo, poput nekih. Naši vozači su uniformirani, Cammeo je zaštićeni tržišni brand i smatramo da imamo sve uvjete za obavljanje ove djelatnosti", kazao je Dragić.

Inspekcija nastavlja nadzor, hoće li počistiti splitske ulice od Cammea?

Cammeo se poziva na članak 60. Zakona o prijevozu u cestovnom prometu, a Inspekcija ih kažnjava po člancima od 57. do 59. Dragić tvrdi da je problem interpretacije jer Cammeo u Splitu nije taksi, nego najam vozila s vozačem. Suglasnost Grada Splita nisu tražili, samo su ih obavijestili da namjeravaju pokrenuti posao u Splitu. Gradonačelnik Ivo Baldasar stavio se uz splitske taksiste. Ocijenio je da Cammeo u Splitu posluje nelegalno.

Nema sumnje da će Inspekcija nastaviti svoj nadzor pa se čini kako je u ovom trenutku samo pitanje kojim će tempom nastaviti uklanjati Cammeo vozila sa splitskih ulica.

Pročitajte više