KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

Capak najavio neka popuštanja i otvaranja: Kad situacija dozvoli, i frizeri će raditi

Foto: Pixsell

NACIONALNI stožer civilne zaštite dao je na današnjoj presici nove informacije o mjerama. 

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kaže da se produljuju mjere zabrane okupljanja i rada objekata poput kafića i neprehrambenih trgovina te niza djelatnosti, a trajat će do 4. svibnja.  

Kazao je kako se produljuju mjere na granicama, no napušta se model organiziranih konvoja. Vozači kamiona će na granici dobiti obavijest da smiju voziti samo autocestama i zaustavljati se samo na točno određenim mjestima.

Božinović je ponovio da se večeras u ponoć ublažava mjera e-propusnica, i to tako da više unutar pojedine županije neće biti potrebne e-propusnice.

Capak je najavio mogućnost vraćanja javnog prijevoza.

"U nekom trenutku, pustit ćemo javni prijevoz, ali ne onako kako je to bilo do sada - uz propisane stroge mjere ponašanja", rekao je Capak. 

Ide se i prema otvaranju ugostiteljskih objekata, frizera i drugih uslužnih djelatnosti, a morat će se organizirati uz stroge epidemiološke mjere.

"Frizeri ne mogu upotrijebiti socijalno distanciranje, ali mogu imati zaštitnu opremu i dezinficirati sve s čime oni rade. Kada epidemiološka situacija dopusti, i frizeri će početi raditi", rekao je Capak.

Pročitajte više