Capak o pacijentu iz Vinogradske: Nakon što je došao, saznalo se da je zaražen

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

NACIONALNI stožer civilne zaštite obratio se javnosti. U Hrvatskoj ima 206 oboljelih od koronavirusa, odnosno 78 više nego jučer.

Testirano je 2100 bolesnika. Najnoviji slučaj zaraze zabilježen je u KBC Sestre milosrdnice u Vinogradskoj u Zagrebu. 

Prema riječima ravnatelja Marija Zovka, u četvrtak je u bolnicu vozilom Hitne pomoći došao muškarac starije životne dobi koji je pao i imao prijelome te rupturu slezene. Nakon uspješno odrađene operacije, pacijent je smješten na jedinicu intenzivnog liječenja te je sljedeći dan, u petak, dobio temperaturu 37,5. No nakon takvih operacija povišena tjelesna temperatura nije neuobičajena.

Pacijent je odmah testiran na koronavirus te je noćas došla potvrda kako je pozitivan. Odmah je prebačen u Zaraznu, a ostali pacijenti su razmješteni. Kompletni prostori su dezinficirani.

Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a, komentirao je slučaj iz Vinogradske u Zagrebu.

"U bolnicu Sestre milosrdnice je primljen pacijent s traumom, nakon što je došao na odjel se saznalo da je on kontakt oboljele osobe. Napravljen mu je test i pozitivan je. Odlučit ćemo tko može ostati raditi u bolnici, a tko će kući", pojasnio je Capak o stanju u bolnici Sestre milosrdnice.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom za koronavirus instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: koronavirus

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više