Hoće li djeca na jesen ići u škole? Capak: Tešku odluku treba donijeti početkom rujna

Foto: Ado Buljubasic/PIXSELL

NACIONALNI stožer civilne zaštite izvijestio je u srijedu o 92 nova slučaja zaraze koronavirusom te je poručio kako od danas na snagu stupa odluka o obaveznom nošenju maski u poštama, bankama te kod frizera i pedikera.

Šefu HZJZ-a je postavljeno i pitanje o održavanju nastave na jesen, odnosno hoće li se djeca vratiti u škole ili će se nastava održavati online.

“Realno je da je prerano za odgovoriti. Imamo to u vidu. Ljeto će brzo proći, jesen dolazi brzo. Početkom rujna će tu tešku odluku trebati donijeti, a ona prije svega ovisi o tome kakva će epidemiološka situacija biti”, rekao je.

“Trebamo to dobro pripremiti i promisliti”

Kaže da se u zemljama koje su škole otvorile nije dogodilo ništa loše.

“Iz iskustva drugih zemalja koje su ranije od nas otvorile škole, i to za sve uzraste, možemo konstatirati da se nije dogodilo ništa loše. Mi ćemo tu odluku donijeti početkom rujna u skladu s epidemiološkom situacijom, u dogovoru s Ministarstvom i ovisno o tehničkim uvjetima”, dodao je.

“Znate da je bilo problema kada smo otvorili škole samo za ove četiri generacije, bilo je tehničkih i organizacijskih problema. Trebamo to dobro pripremiti i promisliti, ali sad je prerano za odgovor”, zaključio je Capak.

Pročitajte više