"Car" Putin: Totalitarizam i "ukrajinski kaos" neprihvatljivi za Rusiju

MOĆAN ruski premijer Vladimir Putin danas je izjavio kako su totalitarizam i "politički kaos ukrajinskog tipa" jednako neprihvatljivi za Rusiju.

Putin je na sastanku Državnog vijeća dodao kako se ruski politički sustav stalno treba poboljšavati, no upozorio je na "ukrajinizaciju" političkog života Rusije. Jednako mu je opasna ideja i pozivanje na totalitarizam i diktatorski sustav. Zanimljivo je kako je, baš zbog svoje moći u ruskoj politici te činjenice da se bez njega ništa bitno ne događa, Putin proglašen novim ruskim carom.

"Zdrava porcija konzervativizma"

Na kritike kako u Rusiji ima malo demokracije te su slobode građana na niskim granama, Moskva tvrdi da samo traže političku stabilnost, stalno ukazujući da žele izbjeći teške ukrajinske političke bitke i ekonomske probleme. Putin je predsjednik vladajuće stranke Ujedinjena Rusija, koja ima većinu u mnogim državnim i regionalnim predstavničkim tijelima, a tvrdi kako efikasan politički sustav mora zadržavati i "zdravu porciju" konzervativizma.

"Politički sustav ne smije se tresti kao kuglica želea kada je dotaknete", slikovito opisuje Putin koji je na predsjedničkoj funkciji ustrojio termin "upravljane demokracije".

Pročitajte više