Carlos Santana sutra u Domu sportova u Zagrebu

U sklopu svoje velike ljetne turneje, ugledni svjetski gitarist i glazbenik Carlos Santana sutra će, na svoj 57. rođendan, nastupiti u zagrebačkom Domu sportova.

Na konferenciji za novinare u povodu sutrašnjeg koncerta održanoj danas u hotelu "Sheraton", rečeno je da će Santani kao predgrupa nastupiti glazbeni sastav njegovog sina "Salvador Santana Band".

Santanin treći koncert u Zagrebu od 1975. tako će ujedno biti i prvi obiteljski koncert pred hrvatskim poklonicima latino rocka.

Ističući kako svakom svom koncertu pristupa profesionalno i strastveno i niti jedan ne otkazuje, Santana je ustvrdio kako glazba za njega ipak ne znači samo posao. "Ona je nešto sveto, a to sam naučio od Milesa Daviesa, Boba Marleya i Johna Coltranea", naglasio je.

Rekao je da će sutra izvoditi pjesme "od jučer, danas i sutra", pjesme koje još nisu snimljene, pjesme uz koje su odrastale generacije, kao i pjesme s albuma "Supernatural".

Govoreći o svojoj životnoj filozofiji Santana je ustvrdio kako mu je san da sudjeluje u stvaranju boljeg i drugačijeg svijeta, u kojem će hrana, struja, obrazovanje i voda biti besplatni i dostupni svima.

Carlos Santana je rođen je 20. srpnja 1947. u Autlan de Navarrou, u Mexicu.

Sin violinista, krenuo je očevim stopama, ali je ubrzo violinu zamijenio gitarom. Karijeru je započeo svirajući po barovima i klubovima u Tijuani, no preseljenjem u San Francisco šezdesetih godina započeo je njegov glazbeni uspon. Santana se na svjetskoj glazbenoj sceni uspješno održao više od tri desetljeća.

Prvi album, "Santana", objavljen je nakon nastupa na festivalu u Woodstocku 1969., a izniman je uspjeh postigao i njegov nosač zvuka "Supernatural" 1999.

Za glazbena dostignuća i zapažen humanitarni rad, 30. kolovoza u Los Angelesu na 5. dodjeli Latin Grammy nagrade, Američka diskografska akademija za latino glazbu proglasit će Santanu osobom godine.

(Hina) xkt yjn

Pročitajte više