Ceca će svjedočiti na suđenju zemuncima Kaliniću, Simoviću i ostalima?!



SVETLANA RAŽNATOVIĆ, puno poznatija kao folk zvijezda Ceca, mogla bi se pojaviti kao svjedok na suđenju Sretku Kaliniću, Milošu Simoviću, Luki Bojoviću i Vladimiru Milisavljeviću! Kalinić i Simović hrvatskoj su javnosti postali poznati nakon što je otkriveno da su se bivši zemunci godinama skrivali u Zagrebu, a uhićeni su nakon svađe koja je završila tako da je Simović teško ranio Kalinića (koji je u hrvatskim medijima zaradio nadimak Zver).

Ubijen zbog transfera Nikole Lazetića u Tursku?

Vladimir Milisavljević zvani Vlada Budala njihov je bivši kolega iz zloglasnog zemunskog klana, koji je također već osuđen na 30 godina zatvora zbog svoje uloge u atentatu na Zorana Đinđića. Vlada Budala ujedno je i jedini pripadnik zemunskog klana koji je i dalje na slobodi, te će mu se suditi u odsustvu. Na suđenju neće biti prisutan ni Bojović, jedno od najvećih imena beogradskog podzemlja, za kojeg su srpski mediji pisali da je preuzeo titulu šefa mafije nakon što je iza rešetaka zbog ubojstva Ive Pukanića završio Sreten Jocić, zloglasniji kao Joca Amsterdam.


Četvorku se na predstojećem suđenju tereti za više likvidacija u Beogradu, među kojima i ubojstvo Branka Jevtovića Jorge. Upravo Jevtovićeva obitelj traži da se u procesu kao svjedokinja pojavi Ceca, inače bivša šefica FK Obilića. U ulozi svjedoka mogao bi se pojaviti još jedan bivši čelnik Obilića Žarko Nikolić, ali i nogometaš Nikola Lazetić, javljaju Večernje novosti.

Zvao Cecu, javio mu se Legija

Naime, bivša djevojka ubijenog Jorge je nakon njegove likvidacije 30. listopada 2004. godine policiji ispričala da je Jorga bio u sukobu s Cecom i to baš oko duga vezanog uz Lazetićev transfer u turski Fenerbahce. Jorgina je djevojka ispričala da je više puta sjedila pored njega dok je telefonom zvao Cecu, tada predsjednicu FK Obilića, i pokušavao dobiti novac koji mu je pripadao kao Lazetićevom menadžeru. Jednog mu se dana na telefon javio Milorad Ulemek Legija (blizak prijatelj Cecinog ubijenog supruga Arkana) i zaprijetio mu da "prestane zvati ili će proći kao njegovi prijatelji". U to su vrijeme u Beogradu već bili ubijeni Zoran Uskoković Skole, Zoran Davidović Ćanda i mnogi drugi.

Dugo se vremena vjerovalo da je Jorga likvidiran jer je bio u hotelu Interkontinental u trenutku Arkanovog ubojstva, te ga se spominjalo kao svjedoka, ali i suorganizatora likvidacije tada gotovo svemogućeg šefa srpskog podzemlja. No, iskazi svjedoka bacili su novo svjetlo na Jorgino ubojstvo. Večernje novosti pišu kako je više svjedoka izjavilo da je Jorga dobivao prijetnje jer je tražio da mu se isplati obećani postotak od Lazetićevog transfera. Lazetić je u turski klub iz Obilića prodan za šest milijuna tadašnjih njemačkih maraka.

Pročitajte više