ČEHOK: RAČAN DODATNO RADIKALIZIRA POLITIČKU SCENU

Predsjednik HSLSa Ivan Čehok ocijenio je danas da se nastavlja politička bipolarizacija hrvatskog društva, koju, kako je rekao, dodatno radikalizira predsjednik SDPa Ivica Račan.

Račanovu izjavu da se kriminal povećao jer "kriminalci misle da će im s aktualnim premijerom Ivom Sanaderom biti lakše" na konferenciji za novinare, održanoj nakon sjednice stranačkoga Velikog vijeća, Čehok je ocijenio apsurdnom.

Istaknuo je i da je status kandidata za punopravno članstvo u Europskoj uniji "Hrvatskoj donio velike perspektive, ali do sada je više vremena potrošeno na samozadovoljstvo, nego na konkretne pripreme za ulazak".

HSLS će zato na jesen Saboru predložiti paket zakonskih prijedloga kojima je svrha poticati razvoj hrvatskoga gospodarstva, najavio je Čehok.

Podupro je Vladinu namjeru da uvede red na prometnice, ali, dodao je, HSLS još nije siguran je li spreman poduprijeti tako radikalne mjere, koje mu se čine totalitarnima.

Velikom vijeću HSLS-a danas su predstavljeni i rezultati istraživanja javnog mišljenja u četiri najveća hrvatska grada, koji, po Čehokovim riječima, pokazuju da građani HSLS doživljavaju kao uzdrmanu stranku, ali i kao stranku koja ima mogućnost "vratiti prijašnji rejting i uvrstiti se među najznačajnije stranke".

(Hina) xibob ymć

Pročitajte više