Evo kakvo nas vrijeme čeka za vikend

Foto: Šime Zelić/Pixsell

Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), danas nas očekuje djelomice sunčano vrijeme s promjenljivom naoblakom. Tijekom poslijepodneva i večeri moglo bi biti lokalnih pljuskova i grmljavine, ponegdje i izraženijih.

U unutrašnjosti će vjetar biti slab do umjeren jugoistočni i sjeveroistočni, dok će na Jadranu prevladavati sjeverozapadni i jugozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura kretat će se između 22 i 27 °C.

Detaljna prognoza po regijama

Istočna Hrvatska

Djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom, ujutro mjestimice kratkotrajna magla. Poslijepodne i navečer ponegdje pljuskovi i grmljavina, ponajprije na zapadu regije. Vjetar slab do umjeren jugoistočni i istočni. Najviša dnevna temperatura od 24 do 27 °C.

Središnja Hrvatska

Djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Uglavnom u drugom dijelu dana mjestimice kiša, lokalno i pljuskovi s grmljavinom, moguće izraženiji. Ujutro ponegdje kratkotrajna magla. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, u Podravini i Međimurju jugoistočni. Najviša dnevna temperatura između 24 i 26 °C.

Gorski kotar i Lika

Djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom. Ponegdje moguća kiša i grmljavina. Vjetar većinom slab, mjestimice umjeren sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura između 20 i 24 °C.

Istra

Pretežno sunčano uz malu do umjerenu naoblaku, a ponegdje uz razvoj oblaka moguća je kiša ili pljusak, većinom u drugom dijelu dana. Ujutro će puhati slabo jugo i istočnjak, a zatim će slab do umjeren sjeverozapadni vjetar. More će biti malo, u drugom dijelu dana prema otvorenom umjereno valovito. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će uglavnom od 14 do 16 °C, u unutrašnjosti Istre od 11 do 13 °C, a najviša dnevna od 23 do 25 °C.

Sjeverni Jadran

Djelomice sunčano. Uz jači razvoj oblaka sredinom dana i poslijepodne je moguć poneki pljusak s grmljavinom, uglavnom u unutrašnjosti Istre. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 23 do 26 °C.

Dalmacija

Djelomice sunčano. Mala je vjerojatnost za pokoji popodnevni pljusak u unutrašnjosti Dalmacije. Puhat će većinom umjeren sjeverozapadnjak, uz obalu i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura između 24 i 27 °C.

Sutra slično

Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ), sutra nas očekuje promjenjivo vrijeme, mjestimice u unutrašnjosti i pretežno oblačno. U mnogim dijelovima zemlje bit će kiše, te pljuskova s grmljavinom, koji lokalno mogu biti izraženiji, ponajprije u unutrašnjosti.

Vjetar će biti slab do umjeren sjeveroistočni i istočni. Na Jadranu se očekuje slab do umjeren sjeverozapadnjak, uz obalu ponegdje bura, osobito na sjevernom dijelu, dok će na srednjem dijelu Jadrana u prvom dijelu dana prolazno puhati jugoistočnjak.

Temperature će se kretati od 10 do 15 °C u unutrašnjosti, dok će na Jadranu jutarnje temperature biti između 15 i 20 °C. Najviša dnevna temperatura uglavnom će se kretati između 20 i 25 °C.

Pročitajte više