Smijenjen direktor smetlišta koji si je isplatio milijun kuna, koliko će morati vratiti još se ne zna

Foto: Marijan Sušanj/Pixsell, komunalac-kc.hr

U 9 SATI počela je sjednica Skupštine Piškornice na kojoj je donesena odluka o smjeni Mladena Jozinovića, direktora tog sanacijskog odlagališta, jer si je isplatio više od milijun kuna bonusa. Koliki će iznos vratiti zasad nije poznato. Naime, na pitanje novinara hoće li Jozinović vratiti kompletan iznos, njegov prijatelj i kum župan Koren kazao je kako će Nadzorni odbor o tome odlučivati te da im je dat nalog da reguliraju formu prekida njegovog radnog odnosa što uključuje i povrat sredstava.

"Koliko će vratiti to ovisi o pravnim elementima koje sada ne možemo prejudicirati. NO će se o tome očitovati kroz tjedan dana", rekao je Koren.

> SAM SVOJ UHLJEB Direktor smetlišta sam sebi isplatio milijun kuna bonusa

Za Jozinovićevu smjenu i Ružmanovo imenovanje glasali su svi članovi Skupštine: župani Darko Koren, Radimir Čačić, Matija Posavec i Željko Kolar te načelnik Koprivničkog Ivanca Mario Švegović.

Koren je dodao da nisu odlučivali o kaznenoj prijavi, ali lokalni portal epodravina piše kako će državno odvjetništvo ovih će dana policiji naložiti da ispita sve okolnosti afere. "Određene institucije već su započele određene radnje, između ostalog i naša revizija koju smo imenovali u roku od jednog dana. O tome hoćemo li podici kaznenu prijavu, odlučit ćemo nakon izvješća Nadzornog odbora", dodao je.

"Skupština Društva utvrdila je da je isplata bonusa bila protupravna. To tvrdimo jer Skupština nije dala suglasnost za takvu isplatu", kaže Koren.

Potvrđena je i informacija koju su objavili lokalni portali, a to je da će Jozinovića na mjestu direktora zamijeniti Mladen Ružman, diplomirani pravnik.

Župan će tražiti povrat samo petine novca?!

Najavljujući sjednicu, koprivničko-križevački župan Darko Koren izjavio je kako će Skupština, kojom predsjedava, inzistirati da se veći dio isplaćenog novca vrati. Koren je dodao da on ne inzistira na njegovoj smjeni, ali da ga ne namjerava ni štititi.

"Što se tiče pravnog aspekta, moramo pričekati sve radnje odgovornih institucija, a što se tiče moralne odgovornosti, apsolutno ćemo inzistirati na tome da se novac vrati do one mjere koja je društveno prihvatljiva, a to je puno manje nego što je dosad isplaćeno", kazao je, a na novinarski upit koliki iznos smatra društveno prihvatljivim, odgovorio je kako je to manje od petine isplaćenog iznosa.

"Svoje ljude ne napuštam, ali isto tako nikoga od njih ne alimentiram od bilo kakve odgovornosti", naglasio je Koren, koji je s Jozinovićem u prijateljskom i kumskom odnosu.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz uhljebe, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: uhljeb.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više