Čelnica splitskog HDZ-a ostavkom preduhitrila smjenu

"MI SMO u HDZ-u navikli na pobjede, a na prošlim smo lokalnim izborima ostvarili lošiji rezultat od priželjkivanog. Istraživanja koja smo radili pokazala su da je Kerum preuzeo veliki dio HDZ-ovog biračkog tijela i zahvaljujući glasovima velikog dijela naših birača postao gradonačelnik", stoji u priopćenju čelnice splitskog HDZ-a Željane Kalaš u kojem obrazlaže svoju ostavku.

> Smjena šefice splitskog HDZ-a: Kerum gubi saveznika i dobiva ljutog protivnika!

Kako je pojasnila podnijela je neopozivu ostavku na dužnost predsjednice splitskog HDZ-a i sazvala sjednicu Gradskog odbora radi potrebne daljnje procedure. Kalaš ističe kako je njen čin moralna obveza i čin preuzimanja odgovornosti koju imam kao prva među splitskim HDZ-ovcima. 

Podsjetimo, Index je jučer prvi objavio kako predsjednici temeljnih ogranaka splitskog HDZ-a, njih 30 od ukupno 34, traže izvanrednu skupštinu Gradskog odbora, kako bi se pokrenuo postupak za smjenu dosadašnje šefice splitskog HDZ-a Željane Kalaš, koju će, po svemu sudeći, naslijediti ravnatelj splitskog KBC-a Dujomir Marasović.

Kalaš o novom "predsjedniku"

Zanimljivo je da u svom priopćenju Kalaš naglašava da iako nema službeni ugovor o koaliciji, surađuju s gradonačelnikom Željkom Kerumom kroz rad Gradskog vijeća, a "novi predsjednik imat će potpunu autonomiju odlučiti o sudbini suradnje sa aktualnim splitskim gradonačelnikom, odnosno hoće li je raskinuti ili nastaviti suradnju".

Naime, treba naglasiti kako se Marasović se već oštro sukobio s gradonačelnikom Željkom Kerumom oko prilazne ceste novom rodilištu. Tražio je Marasović nedavno da ga HDZ-ovi gradski vijećnici podrže po tom pitanju, no oni su se priklonili željama Željane Kalaš da se ne ide protiv Keruma.

Pročitajte više