Čelnik HUS-a Matijašević ne želi se zamjeriti "Kosoričinim braniteljima" pa odustao od prosvjeda

"JOŠ SU MI svježe rane od neopravdanih i suludih etiketa 'kolega' i dijela medija prilijepljenih mi tijekom  prosvjeda protiv uvođenja harača, protiv nepravde i nemorala tijekom 2009. godine. Jedna od tih je i ona koja se organizatorima prosvjeda i danas ponavlja, da se to radi u dogovoru s HDZ-om", stoji u priopćenju kojeg potpisuje Ozren Matijašević čelnik HUS-a koji neće sudjelovati ove subote na prosvjedu branitelja na središnjem zagrebačkom trgu.

Zbog podjele među braniteljima odustao od govora...

Naime, Matijaševiću je zasmetala podjela među braniteljskim udrugama te smatra da bi njegovo sudjelovanje u prosvjedu moglo dovesti do "neželjenog i neutemeljenog svrstavanja moje osobe u ovu ili onu grupaciju".

"Žalosti me što zbog gore navedenog neću imati priliku još jednom ukazati na osnovne probleme koji more većinu građana ove zemlje, a ti su: neodgovornost vlasti u vođenju ekonomske politike, rasprodaja resursa i uništenje realnog sektora, nezaposlenost, besperspektivnost mladih i nedostatak elementarne etike i morala u obavljanju poslova od općeg interesa", navodi u svom priopćenju Matijašević koji je medijima poslao i svoj govor kojeg bi izrekao na Trgu da se našao na prosvjedima.

... kojeg je poslao medijima da se ipak čuje


"Ukoliko nismo spremni svojim primjerom graditi društvo u kojem ćemo s pravom očekivati svjetliju budućnost svoje djece, onda nismo zaslužili ni bolju vlast od onih koje su nam vladale i vladaju", rekao bi Matijašević u subotu. Ali, neće.

Podsjetimo, upravo u vrijeme prosvjeda kojeg predvode braniteljske udruge HDZ-ov saborski zastupnik i predsjednik Hvidre Josip Đakić, u Policijskoj će akademiji okupiti tristotinjak lokalnih predsjednika iz 17 udruga na nacionalnoj razini. Prije nekoliko dana s predstavnicima braniteljskih udruga lojalnih premijerki Jadranki Kosor održao je sastanak podrške u Banskim dvorima.

   

Pročitajte više