Centar za obavješćivanje o jučerašnjim i noćašnjim požarima

DRŽAVNI centar za obavješćivanje izvijestio je jutros o nekoliko požara koji su izbili jučer navečer i noćas, a većina požara je ugašena.

Noćas u 1,57 sati primljena je dojava o požaru u području Maljkovića Tori kojim je zahvaćena površina od oko osam hektara trave, makije i niskog raslinja. Požar je pod nadzorom gasitelja od 3,20 sati.

U subotu u 22,17 sati primljena je dojava o požaru kod Ninskih Slapova, a zahvaćena je površina od oko 30 hektara trave, makije i niskog raslinja. U gašenju je sudjelovalo 25 gasitelja s devet vozila koji su požar ugasili u 2,30 sati.

Također je u 20,09 sati primljena dojava o požaru kod Jagodnje Donje na površini od oko 50 hektara trave i makije u miniranom području. U gašenju požara sudjeluje 13 gasitelja i tri vozila, a prema posljednjim obavijestima pridružio se i zrakoplov kanader. Požar je još aktivan.

Jučer u 23,15 sati primljena je i dojava o požaru kod Radašinaca, na brdu Crnogorka. Požarom je zahvaćena trava, makija i nisko raslinje, a površina je oko 50 hektara. U gašenju sudjeluje Interventne vatrogasne postrojbe MUP-a Zadra i Šibenika, Javna vatrogasna postrojba Biograd te dobrovoljna vatrogasna društva s tog područja. Požar je pod nadzorom gasitelja, a gašenje i saniranje rubnih dijelova požarišta je u tijeku.

Noćas u 1,50 sati primljena je dojava o požaru kod Kolarna, Plotovih Polja koji je zahvatio oko 24 hektara trave, makije i niskog raslinja. U gašenju požara sudjelovalo je 20 gasitelja sa osam vozila, a ugašen je u 4,35 sati.

Noćas u 2,16 sati primljena je i dojava o požaru kod Škrljeva uz željezničku prugu. Gorjela je makija i trava na površini 200 puta 200 metara. Pretpostavlja se da je uzrok požara vlak, a ugašen je u tri sata.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.