Čermak otkupio Kerumove nekretnine u Zagrebu: "Mislimo napraviti europski noćni klub"

Foto: Goole maps, Davor Puklavec/Pixsell

NEKAD KULTNI restoran u Zagrebu Šumski dvor propada već godinama. Prije 10 godina kupio ga je Kerum, ali nije ga obnovio, a nekretnina je na kraju završila kao dio stečajne mase.

Vlasništvo nad nekadašnjim restoranom preuzeo je bivši general Ivan Čermak. U razgovoru za Novu TV rekao je da želi na tom mjestu napraviti moderan restoran te da će angažirati domaće i svjetske arhitekte.

"Dovest ćemo nešto novo u Zagreb, Zagrebu i Zagrepčanima. Investicija u svakom slučaju neće biti mala, spremni smo na to, to je ipak bio jedan kultni zagrebački restoran. Ja kao mlad sam isto bio vezan uz njega i to je više sentimentalna priča nego naš core bussiness", rekao je Ivan Čermak za Dnevnik Nove TV.

Osim restorana, Čermak je postao i vlasnik prostora u kojemu je nekad bilo kino Central. "Kada gledate ovo sve danas u Zagrebu, svi ti klubovi narodnjački, sve je to na razini poluprimitive. Želimo u grad dovesti jedan pravi europski noćni klub u koji će biti dobrodošle sve generacije ljudi, mislimo napraviti stvarno jednu ekskluzivu na svjetskom nivou", istaknuo je Čermak.

Čermak i Kerumova jahta?

Još 2012. godine hrvatski su mediji objavili da je Keruma stisla kriza pa je jahtu prodao Čermaku. Čermaka i obitelj fotografi su i snimili na Kerumovoj jahti Joke. Jahta će ubrzo promijeniti ime u Sagitta Alba, a fotografi će ga i narednih godina fotografirati na njoj.

Prodao Crodux

U siječnju ove godine slovenska naftna kompanija Petrol preuzela je hrvatski maloprodajni lanac Crodux, objavljeno je na Ljubljanskoj burzi. U Petrolovu se priopćenju navodi da će nakon preuzimanja Croduxove 91 benzinske postaje slovenska kompanija imati više od 200 prodajnih mjesta u Hrvatskoj te će svoj udjel na hrvatskom tržištu naftnih derivata povećati na oko 23 posto.

Uz benzinske postaje Petrol je preuzeo i ostatak Croduxova poslovanja - skladišne kapacitete u Omišlju i Zadru.

Ivan Čermak postao je vlasnik Croduxa 2013. Otkupio je tada hrvatski maloprodajni naftni biznis austrijskog OMV-a, a cijena tad nije bila objavljena. Ipak, nagađa se da se radilo o iznosu između 110 i 120 milijuna eura.

Crodux je zapošljavao 1150 radnika, a 2019. godinu završio je s poslovnim prihodima od 5.6 milijardi kuna.

Pročitajte više