Čermak zainteresiran za Cascade centar u Zagrebu?

GENERAL Ivan Čermak mogao bi biti novi investitor koji će spasiti šoping centar Cascade od propadanja.

Poslovni dnevnik piše kako je to informacija koja se pojavila nakon najave zatvaranja Centra koji nije plaćao troškove održavanja, te spekulacije da sadašnji investitor i većinski vlasnik centra, tvrtka Illuminatio, odlazi u stečaj, a centar u srijedu stavlja ključ u bravu.

List piše kako iz Čermakova ureda zasada niječu da žele luksuzni šoping centar, no da novi investitor postoji, zakupcima su na sastanku održanom u ponedjeljak priopćili predstavnici Crkve koja je kao vlasnik zemljišta 30-postotni vlasnik centra.

U Crkvi tvrde da se Cascade centar u srijedu ipak neće zatvoriti jer je na pomolu dogovor s Energonom, tvrtkom za održavanje, koja je zbog neplaćenih računa prošlog tjedna zaprijetila da će uskratiti usluge u šoping centru.

Da je Crkva očito krenula u akciju spašavanja luksuznog centra pokazuje to da se na sastanku s najmoprimcima jučer nije pojavio nitko iz tvrtke Illuminatio, nasljednice Molteha Vladimira Zagorca.

Poslovni piše kako je jedna od verzija bilo i poslovno te sadržajno povezivanje sa susjednim Kaptol centrom, a kao sudionik u pregovorima spominjala se i Zagrebačka banka.

Zakupcima koji su umireni jučerašnjim sastankom trenutno je svejedno tko će nastaviti projekt, samo da nastave poslovanje i izglade dosadašnje sporove s tvrtkom Illuminatio, koja navodno nije poštovala svoj dio ugovora s najmoprimcima, prvenstveno što se tiče ulaganja u marketing kojim je trebalo privući kupce i prolaznike u centar.

Kako se doznaje, Illuminatio je sa svakim zakupcem imao različit ugovor, a visina najma u trgovačkom dijelu trebala je odgovarati popunjenošću centra. Zbog nezadovoljstva upravljanjem centrom dobar dio zakupaca nije se pridržavao ugovora, a dio ih nije plaćao ni osnovne troškove održavanja. Tvrtka je ovog ljeta, dospjevši očito u težak položaj, najam povećala svim trgovcima na iznos koji odgovara punoj popunjenosti centra. To je dio zakupaca istjeralo, no i oni koji su centar napustili ni izdaleka nisu izgladili svoje odnose s vlasnikom centra.

Pročitajte više