Česi ostavili djecu u vrućem autu u Zadru. "Majka je došla i rekla Hitnoj odj*bite"

JUČER poslijepodne su roditelji iz Češke ostavili djecu u vrućem autu na parkiralištu trgovine u Zadru. Čitatelj portala Bjelovar.live, koji se nalazi u Zadru, ispričao je kako je svjedočio postupanju policije na parkiralištu Lidla zbog dojave da se dijete nalazi u autu parkiranom ispod nadstrešnice, ali nezaštićeno od sunca.

Jučer je u Zadru temperatura iznosila 32 stupnja Celzijeva, a na portalu Vrijeme.net stoji da je "stvarni osjećaj" bio 36 Celzijevih stupnjeva. Sada se o svemu oglasila policija.

"Policija je jučer, 21. kolovoza u 16.20 sati postupala po dojavi kako je u Zadru, u Ulici Benka Benkovića na parkiralištu u automobilu ostavljeno dijete bez nadzora. Djecu su u automobilu primijetili građani te je o svemu obaviještena hitna medicinska pomoć i policija.

Auto je bio otključan, prozori djelomično spušteni

Na mjesto događaja su izišli djelatnici Hitne medicinske pomoći i policijski službenici, koji su utvrdili kako se u otključanom automobilu čeških nacionalnih oznaka, parkiranom ispod nadstrešnice na parkingu trgovačkog centra nalazi dvoje djece, od kojih je jedno spavalo, dok su u automobilu čekali roditelje koji su bili u trgovini.

Nadalje, na automobilu su zatečena djelomično otvorena stakla i otključana vrata koja je starije dijete u međuvremenu zatvorilo jer je ometalo parkiranje drugih vozila.

Djeci je odmah na mjestu događaja pružena liječnička pomoć, gdje je utvrđeno da su dobrog zdravstvenog stanja, a policija je u suradnji s drugim nadležnim institucijama u službenim prostorijama  poduzela sve potrebite radnje i mjere iz svoje nadležnosti dok je na mjestu događaja obavljen očevid.

Apel roditeljima

Policija će o svemu poduzetom, putem posebnog izvješća upoznati nadležno državnom odvjetništvo u Zadru, a putem međunarodne policijske suradnje o događaju će izvijestiti i nadležne institucije strane države.

Podsjećamo i upozoravamo roditelje da ne ostavljaju djecu samu u zatvorenim automobilima jer posljedice mogu biti tragične ili mogu dovesti do teškog narušavanja zdravlja djeteta", objavili su iz policije.

"Umjesto da se zahvali, majka je vrijeđala"

Portalu 24sata javila se čitateljica koja tvrdi da je svjedočila događaju. Kažu da je Hitna pomoć došla brzo, a da su roditelje tražili 40 minuta.

"Majka je tvrdila da su ostavili otvoren prozor i da je jedno dijete spavalo. Čula sam kako joj govore da su dijete jedva spasili. Znate što im je ona rekla na to? 'Fuck off'!, umjesto da se zahvali! Svi su ostali zatečeni", rekla je čitateljica. Tvrdi i da je otac vikao na starije dijete koje je bilo u automobilu.

"Počeo je urlati na starijeg dječaka koji je sjedio u Hitnoj. Sestra iz Hitne rekla mu je da dječak nije ništa kriv i da ih je zvao gospodin koji ih je primijetio same u autu", priča svjedokinja.

Pročitajte više