Cessna u potpunosti uništena, tijela dvojice Poljaka identificirana

MANJI putnički zrakoplov češke proozvodnje je oko 15.37 sati nestao s radara kontrole leta u blizini Karlovca, a ostaci i dva tijela su pronađeni kasno sinoć oko 1,5 kilometar od državne ceste D1 kod Budačke Rijeke.

Radi se o sportskom zrakoplovu dvosjedu Cessni. Zadnji kontakt s pilotom zabilježen je negdje na nebu oko Vojnića.

Policijska službenica za odnose s javnošću PU karlovačke Andreja Lenard potvrdila nam je da je zrakoplov pronađen kod zaseoka Keser Potok kraj Budačke Rijeke te rekla da ne može reći ništa više jer je očevid u tijeku.

Naknadno će se odlučiti hoće li rekonstrukciju događaja obaviti hrvatski istražitelji ili će zrakoplov biti otpremljen u Poljsku, gdje je registriran.

Pilot i putnik najvjerojatnije poginuli odmah pri padu

Iako je najprije bilo dojavljeno da je u zrakoplovu bio samo pilot, na mjestu pada pronađena su dva mrtva tijela. Kako doznajemo, radi se o 43-godišnjem Andreju Domanskyju i 42-godišnjem Andreju Karakovjaku. Oni su putovali jučer poslijepodne iz Češke i Mađarske u Italiju.

Prema riječima načelnika Policijske uprave karlovačke Josipa Čelića, glavnog istražitelja za zrakoplovne nesreće Dinka Vodanovića i suca istražitelja Mladena Kosijera, sumnje u identitet poginulih nema. Čelić je kazao i kako je policijski očevid, nakon izvlačenja tijela, prekinut zbog mokrog terena i kiše. Uzrok nesreće još nije poznat.

Zrakoplov je u padu posve uništen, a neslužbeno doznajemo da su tijela pilota i putnika pronađena u vrlo lošem stanju te da su najvjerojatnije poginuli odmah pri padu. Mjesto gdje se srušio zrakoplov brzo je pronađeno jer je posljednja zabilježena poznata kota u blizini Keser Potoka.

Najvjerojatniji uzrok pada je loše vrijeme

Oko 70 spasilaca je jučer tragalo za nestalim zrakoplovom. Zatraženo je da se akciji spašavanja pridruži i helikopter Ratnog zrakoplovstva, ali on nije mogao poletjeti zbog lošeg vremena. 

Zrakoplov je poletio iz mađarske zračne luke Zalaegerszeg i bio je na putu prema Italiji. Loše vrijeme je najvjerojatniji razlog pada aviona.

Kako je priopćeno iz DUZS-a, zrakoplov je trebao sletjeti u Anconu. Neslužbeno se doznaje da su dva manja zrakoplova letjela u paru kad se jedan od njih srušio.

Na istom području su u četvrtak pala dva MiG-a Hrvatske vojske.

Pročitajte više