Ceste su mokre i skliske. U 8.30 se zatvara tunel Sveti Ilija

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

HAK jutros javlja kako je pas na autocesti A1 na čvoru Bisko. Vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h. "Molimo korisnike za oprez", dodaju.

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski. Na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale upozoravaju na moguće odrone. Vozače upozoravaju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Zbog radova na autocesti A6 Rijeka-Zagreb zatvoren je izlazni krak čvora Orehovica iz smjera Zagreba u smjeru Trsata i centra Rijeke (obilazak s autoceste A6 je preko čvora Čavle, a s autoceste A7 preko čvora Rijeka istok).

Zatvara se Sveti Ilija

Danas od 08:30 do sutra (17. svibnja) u 05:00 bit će zatvoren tunel Sv. Ilija.

Obilazak: Baška Voda (DC39)-čvor Šestanovac (A1)–Dubci (DC8) ili DC512, čv. Vrgorac–Makarska (DC8)–Baška Voda; Obilazak za teretna vozila do 5 t ukupne mase: DC62 Zagvozd–Šestanovac-Dubci–Baška.

Prometna prognoza

Vozit će se po mjestimice mokrim i skliskim kolnicima osobito u večernjim satima kada su moguće obilnije padaline.

Povremeno će se voziti usporeno zbog povećane gustoće prometa na gradskim prometnicama i obilaznicama, osobito u jutarnjim i poslijepodnevnim vršnim satima te u zonama radova i privremene regulacije prometa.

Očekuje se pojačan promet teretnih vozila osobito na graničnim prijelazima Bajakovo i Tovarnik gdje su moguća višesatna čekanja te povremeno pojačan promet osobnih vozila na pojedinim granicama s BIH.

U pomorskom prometu zbog jakog te mjestimice olujnog juga moguće su izmjene u redu plovidbe ili prekidi plovidbe na pojedinim linijama.

Pročitajte više