Čestitka biskupa Komarice nadbiskupu Bozaniću

PREDSJEDNIK Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine banjolučki biskup Franjo Komarica čestitao je zagrebačkom nadbiskupu Josipu Bozaniću, koji će na konzistoriju 21. listopada biti imenovan kardinalom.

Biskup Komarica, kako je javila Ika, izražava "iskrenu radost" i upućuje "najsrdačnije čestitke" u ime ostalih članova Biskupske konferencije BiH, kao i u ime članova banjolučke biskupije "koja je kroz duga stoljeća većim svojim dijelom bila dio Zagrebačke biskupije".

"Svi smo Bogu duboko zahvalni da je svojoj Crkvi u našemu malom hrvatskom narodu ponovno udijelio dvojicu kardinala, koji će naše želje i potrebe moći još učinkovitije prezentirati cijeloj Crkvi. Vaše promaknuće za stožernika Crkve je potvrda Vašega dosadašnjeg vjerodostojnog služenja Kristu u njegovoj Crkvi. Ujedno je to i očita nagrada od strane Svetog Oca drevnoj Zagrebačkoj nadbiskupiji i Crkvi u cijeloj Hrvatskoj radi njihove vjernosti Petrovu nasljedniku", napominje msgr. Komarica.

Po njegovim riječima Bozanićevo promaknuće na dodatnu službu cijeloj Crkvi tražit će od njega još više raspoloživosti za ulaganje svih njegovih snaga uma i srca za dobro Božjega naroda i svih ljudi.

"Sada će još veći broj očiju biti uprt u Vas i još veći broj ušiju će očekivati da čuje Vaš glas", stoji uz ino, u čestitici banjolučkoga biskupa.

Pročitajte više