Četrnaestogodišnjak pretukao djevojčicu i učiteljicu

ZA NAJNOVIJI slučaj nasilja u hrvatskim školama, o kojem se u zadnje vrijeme sve češće piše, "zaslužan" je četrnaestogodišnji I.K. iz osnovne škole Vukomerec, koji je prekjučer teško ozlijedio svoju školsku kolegicu, a nedavno je i nokautirao učiteljicu matematike, doznaje Večernji list.

Mladi nasilnik prekjučer je teško ozlijedio svoju vršnjakinju iz razreda, Š.M., a nakon toga se popeo na krov škole, ali domar ga je uspio spustiti od tamo.

"Moju kćer je zajedno sa stolcem bacio na pod. Udarila je glavom i teško ozlijedila vratnu kralježnicu. Zbog toga je završila u bolnici." – ispričala je novinarki Večernjeg lista majka ozlijeđene djevojčice, Marija Š.

Nakon tog incidenta roditelji pretučene djevojčice posjetili roditelje nasilnog dječaka, ali oni su im rekli kako se radilo o "školskoj igri".

"Majka dječaka samo se nasmijala, a otac je rekao da je to školska igra. Meni nije igra kada netko razbije glavu mom djetetu." – ustvrdila je Marija Š., pa dodala kako se i ostali roditelji boje za sigurnost svoje djece zbog 14-godišnjeg nasilnika.

Jasminka Botinčan, pedagoginja OŠ Vukomerec, potvrdila je da se radi o nasilnom dječaku, koji je postao problem cijele škole.

"Obavijestili smo Centar za socijalni rad, policiju, a jučer se čak i Ministarstvo raspitivalo o njegovu ponašanju. Predložili smo da se premjesti u drugu školu, no njegovi roditelji za to ne žele čuti." – ustvrdila je Botičnan, pa optužila dječakove roditelje da ne brinu dovoljno o ponašanju svog sina.

Novinarka "Večernjeg" je za komentar ponašanja I.K. zamolila njegovog oca Antu, ali on joj je odbrusio da je to "briga nadležnih institucija" i poklopio slušalicu.

Pročitajte više