Četvero migranata se bori za život, među njima i dijete. "Izvlačili su ih kroz gepek"

Foto: Sasa Tadinac/PIXSELL

Petero ozlijeđenih migranata u prometnoj nesreći u Brnazama kod Sinja prevezeno je u splitski  KBC, među njima četvero je teško ozlijeđeno i liječnici se bore za njihov život, a policija je priopćila da su također na mjestu nesreće poginula četiri strana državljana.

>> Auto pun migranata bježao i zabio se u zid. Četvero mrtvih, ostali se bore za život

Teška prometna nesreća dogodila se jutros oko 7 sati u mjestu Brnaze kada je osobno vozilo sletjelo izvan kolnika i nakon toga udarilo u zid, priopćeno je iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Četiri, od ukupno devet osoba u automobilu, poginulo je na mjestu događaja, a ostali su prevezeni u KBC Split. Policija je o događaju izvijestila nadležno državno odvjetništvo koje na mjestu nesreće rukovodi očevidom. Zbog očevida promet se na tom dijelu ceste odvija krajnje otežano.

Dijete među teško ozlijeđenima

Kako se neslužbeno doznaje, u osobnom automobilu marke Audi karavan poljskih registracija među četiri poginule osobe bilo je i dijete, a pet preostalih ozlijeđenih osoba je vozilima Hitne medicinske pomoći iz Sinja, Trilja, Solina i Splita prevezeno u splitsku bolnicu na daljnju obradu. 

Policija je i službeno potvrdila kako je riječ o migrantima. U automobilu su bježali od policije koja ih je pokušala zaustaviti još u Trilju, no prilikom bijega su se vozilom zabili u zid trafostanice. Za volanom automobila je bio Mađar. Za sada nije poznato je li vozač među poginulima.

U splitskoj bolnici Hina doznaje da je među pet ozlijeđenih i jedno dijete koje je zajedno s troje suputnika, u sudaru zadobio teške i po život opasne tjelesne ozljede, te im se bore za život. Svi su trenutno na operacijskim stolovima, a u bolnicu bi uskoro trebao doći i prevoditelj za arapski jezik. Peti putnik je prošao s lakšim tjelesnim ozljedama. Svi su strani državljani.

Svjedokinja za Index: Izvlačili su ih kroz gepek, auto je bio prepun

Žena iz susjedne kuće za Index je ispričala da je čula udarac, izletjela van i vidjela auto. U autu je vidjela samo muške osobe, jaukali su, ali nitko nije izlazio iz njega. 

"Bili su jako nagurani i po govoru sam shvatila da su stranci. Nitko nije izlazio iz auta dok ih vatrogasci nisu počeli izvlačiti. Izvlačii su ih kroz gepek, auto je bio prepun, nisam tako nešto nikad vidjela", ispričala je svjedokinja za Index.

Pročitajte više