Četvero mrtvih u sukobima studenata u Libanonu

KRATKO primirje u glavnom gradu Libanona Bejrutu prekinuto je, nakon što su se sukobili studenti rivalskih političkih frakcija na bejrutskom sveučilištu.

Prema prvim informacijama barem jedan student je poginuo, no opozicijska TV kuća javlja da se broj mrtvih popeo na četiri. CNN javlja o barem 35 osoba ozlijeđenih u sukobima pristaša oporbe i vlade. Još nije poznato tko je pucao nesretnom studentu u glavu.

Al-Manar, televizija pod okriljem pokreta Hezbollah, za pucnjavu je optužila provladine snage odane sunitskom vođi Saad Haririu. Dopisnici BBC-a javljaju da u području sukoba živi mješano sunitko-šijitsko stanovništvo.

Na Arapskom sveučilištu te na okolnim ulicama traju borbe palicama i kamenjem, a prilazi su blokirani zapaljenim autima i gumama. Nakon pucnjave pozvana je i libanonska vojska koja je pucnjevima u zrak pokušala rastjerati rulju, no bez uspjeha.

Hezbollah i Hariri opetovanim apelima pozivaju svoje pristaše da se obuzdaju i povuku sa ulica, nakon što je u utorak tijekom nasilnih prosvjeda poginulo troje ljudi, a još 176 ranjeno.

E.A.J.
Foto: AFP

Pročitajte više