Četverostrukom ubojici dvaput oduzeto oružje, zbog nasilja u obitelji i svađe

Foto: Foto: Duško Jaramaz/Pixsell

ŠIBENSKA policija održala je konferenciju za medije povodom četverostrukog ubojstva i samoubojstva u Šibeniku i Vodicama od subote 30. siječnja.

Branko Koloper je, kako je kazala policija, imao dozvolu za oružje. No, oružje kojim je počinio zločin bilo je ilegalno. Koloperu je policija dvaput u razmaku od 10 godina oduzela oružje - jednom zbog nasilja u obitelji, a drugi put nakon svađe sa susjedom.

"Sve oružje je bio nelegalno iako je on bio lovac, ali to oružje mu je ranije bilo oduzeto vezano za jedan postupak, nasilje u obitelji. 2009. mu je oduzeto oružje, 2014. je vraćeno oružje. No, 2018., 10. rujna oružje mu je opet oduzeto zbog prijetnji jednoj osobi. No, tada nisu utvrđeni elementi, ali kad je policija ušla u kuću našli su da je oružje čuvao nesukladno zakonu. I podnijeli smo prekršajni prijedlog i postupak je bio u tijeku", pojasnio je načelnik Policijske uprave šibensko-kninske Ivica Kostanić.

"Ta prijava za prijetnju nema veze s ovim događajem, radimo se o međususjedskim odnosima."

Policija je objavila što su od oružja našli kod Kolopera.

"U Škodi smo našli automatsku pušku s 28 komada streljiva, i lovačka patrona. U jednoj njegovoj kući je nađeno streljivo za pištolj, zračna puška s optikom, streljivo za lovačku pušku... U drugoj kući nađena je stečajna dokumentacija koja je izuzeta", rečeno je na presici.

Pročitajte više