Chemoderm odustao od kupnje KIM-a

NAKON što se posljednjih dana pisalo o tome kako se KIM nezakonito prodaje dugoreškom Chemodermu i nakon što je prodaju počeo istraživati i DORH, a oporbene stranke tražile od Vlade da poništi prodaju, danas je došlo do novog obrata u slučaju karlovačke mljekare - Chemoderm je odustao od kupnje.

Vlasnik tvrtke Chemoderm Ivan Šimić jutros je poslao priopćenje u kojem navodi da je jučer Upravnom fondu HFP-a podnio prijedlog u kojem ih obavještava da odustaje od kupnje KIM-a, prenosi Radio Mrežnica.

"Moj cilj je bio boljitak KIM-a, karlovačkog mljekarstva i okolice, te kooperanata", navodi Šimić.

Šimić ističe kako njegove namjere, kao ozbiljnog poslovnog čovjeka, "nisu prepoznate u dijelu javnosti" te da on "kao častan čovjek ne može dopustiti da mu se ime i njegove namjere prema KIM-u dovode u sumnjive konotacije".

Šimić je poručio kako su pojedinci kroz medije u ovom slučaju plasirali laži, a pritisak je bio ogroman, pa je bio prisiljen na ovakav potez.

Chemoderm je, prema Šimićevim riječima, još 8. lipnja priložio neopozivu garanciju banke za KIM, u iznosu od 16.5 milijuna kuna, "no niti jedan medij to nije objavio".

Osim priopćenja, Šimić nije želio davati daljnje izjave za medije jer je "obećao svojoj obitelji da ih neće davati dok se cijela priča o KIM-u ne završi".

I.M.
Foto: Radio Mrežnica / Index

Pročitajte više