Chick fight: HDZ-ovke kolegicama iz SDP-a preporučile Bibliju i bonton!

ŽENSKE snage HDZ-a su u ponedjeljak osudile nedavne izjave kolegica iz SDP-a o zaštiti ženskih prava i kasnijem odlasku u mirovinu.

HDZ-ove zastupnice Karmela Caparin, Sunčana Glavak i Vesna Buterin te predsjednica Zajednice žena HDZ-a "Katarina Zrinski" Katarina Fuček su izjave SDP-ovki ocijenile licemjernima, podsjetivši na smanjenje porodiljnih naknada i skraćivanje neplaćenog porodiljnog dopusta tijekom vlasti koalicije na čijem je čelu bio SDP.

Vesna Buterin je podsjetila da je izjednačavanje dobne granice za odlazak u mirovinu za žene i muškarce bio dio programa Vlade Ivice Račana. To izjednačavanje na neki način postaje pravilo u Europi i većina je zemalja izjednačila dob ili je u postupku izjednačavanja, kazala je izdvojivši kao primjere Njemačku, Nizozemsku i Španjolsku.

"Ingrid Antičević Marinović je samo važno da je u javnosti i da ima mikrofon"

Sunčana Glavak podsjetila je da se odluka Ustavnog suda o izjednačavanju dobi za odlazak u mirovinu za žene i muškarce mora izvršiti te da su izmjene Zakona o mirovinskom osiguranja jedna od mjera vladinog gospodarskog oporavka koje će se provesti. Pozvala je kolegice iz SDP-a da više koriste Bibliju i bonton jer nas "te dvije knjige nisu ničem lošem naučile".

Katarina Fuček je posebno istaknula istupe Ingrid Antičević Marinović, rekavši da "nije važno što će reći ni kako će zvučati, važno joj je da ima mikrofon i da je u javnosti. Za nju je to samo politički marketing". Dodala je i da se SDP ne mora slagati s HDZ-om i podržavati premijerku, ali i istaknula da se od ozbiljne političke stranke očekuje da gradi i prizna pravnu državu i institucije koje ju čine.

Pročitajte više