Chomsky: Moramo hitno spriječiti Trumpa prije nego uništi čovječanstvo

Foto: Twitter
 
DONALD Trump je prijetnja opstanku čovječanstva kojoj se moramo predano i hitno suprotstaviti, izjavio je Noam Chomsky za New York Times.
 
"Ismijavanje nije dovoljno za poraz američkog predsjednika", rekao je ugledni akademik te pozvao na akcije protiv administrativne politike republikanaca.
 
Kao najveće prijetnje Chomsky je naveo klimatske promjene i nuklearni rat:
 
"Što se prvoga tiče, republikansko vodstvo je odvojeno od svijeta i skoro jednoglasno se zalaže za uništavanje uvjeta za preživljavanje. Ovo su oštre riječi, ali nisu pretjerivanje".
 
"Trump želi Ameriku izoliranu, u strahu i skrivenu iza zidova"
 
Upozorio je i na drugi problem te izjavio da su Trumpova obećanja o jačanju i širenju nuklearnog arsenala, usred rastućih napetosti sa Sjevernom Korejom, "nevjerojatno velika opasnost".
 
"U ovom slučaju građanska akcija može zaustaviti vrlo opasne programe. Može izvršiti pritisak na Washington da istraži diplomatske opcije, koje postoje, umjesto da se služi silom i prijetnjama u Sjevernoj Koreji i Iranu", izjavio je Chomsky.
 
"Zapravo postoje mnogi načini za borbu protiv Trumpovog plana za stvaranje Amerike izolirane od svijeta, koja se kukavički skriva iza zidova, dok provodi politiku u stilu Paula Ryana koja je   najsuroviji oblik republikanske vlasti", zaključio je Chomsky. 

Pročitajte više