Cijena dionice Kraša silovito raste, trenutno je iznad 900 kuna

Foto: Kraš

CIJENA dionica Kraša nastavlja rasti te je u jutrošnjem trgovanju, uz vrlo visoki promet od preko 27 milijuna kuna, cijena porasla na 915 kuna, što je 7,65 posto više nego u petak.

Dionica Kraša posljednjih nekoliko tjedana snažno je porasla, s oko 400 na preko 900 kuna. Početkom rujna najveći pojedinačni dioničar Mesna industrija braća pivac, koja drži preko 30 posto dionica, zajedno s tvrtkom ESOP Kraš objavila je ponudu za preuzimanje.

Misteriozni kupac

Također, kao kupac dionica putem Zagrebačke burze pojavila se i kompanija srpskog biznismena Nebojše Šaranovića, inače vlasnika Crvenke koja proizvodi Jaffa kekse.

Da je misteriozni kupac koji je posljednjih tjedana intenzivno kupovao dionice Kraša, a koji se “skrivao” iz skrbničkog računa Raiffeisen banke upravo Šaranović, otkriveno je nakon što je prešao prag od 5 posto dionica te je onda ta informacija objavljena putem Zagrebačke burze.

Marica Vidaković tjedan dana prije ponude kupila 900 dionica kompanije

U središtu pozornosti našla se i prokuristica Kraša Marica Vidaković koja je otprilike tjedan dana prije ponude za preuzimanje kupila 900 dionica kompanije, po cijeni od 390 kuna, što je kod nekih sudionika na tržištu pobudilo sumnju da je kupnju obavila na temelju povlaštenih informacija, kojima je kao odgovorna osoba možda raspolagala, što je navodno prijavljeno i Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga.

Pročitajte više