CIOS označio mjesto s kojeg je krenuo požar, tvrde i da nije bilo štetnih plinova

Foto: CIOS

IZ tvrtke CIOS čije se skladište na Jankomiru jučer zapalilo u drugom od dva velika požara u Zagrebu, oglasili su se još jednim priopćenjem.

Upozorili su da se na snimci nadzornih kamera, koju je objavio Index, vidi dim izvan ograde reciklažnog centra kojim je, kako tvrde, započeo požar.  Na snimci su označili to mjesto.

Navode i da je Zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" mjerenjima utvrdio da nije bilo štetnih plinova.

Priopćenje CIOS-a prenosimo u cijelosti. 

CIOS: Nije utvrđena prisutnost štetnih plinova

"Požar u reciklažnom centru CE-ZA-R-a Centra za reciklažu, članice C.I.O.S. grupe, potpuno je ugašen u ranim jutarnjim satima.
Trenutačno na lokaciji dežuraju 3 vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom, a opožareno područje osigurava MUP.
 
Još nije poznat uzrok požara koji je zahvatio otpadne materijale, no nadozorne kamere su snimile početak požara s dimom izvan reciklažnog centra. Snimka je dostupna na sljedećoj poveznici: video zapis nadzornih kamera.
 
Uprava i djelatnici C.I.O.S. grupe zahvaljuju svima koji su bili uključeni u akciju gašenja. Poduzeto je sve potrebno za zaštitu ljudi, okoliša i imovine u zadanim okolnostima, zbog čega je vrlo brzo nakon izbijanja požar uspješno stavljen pod kontrolu i ugašen. U požaru nije bilo ljudskih žrtava. Među djelatnicima koji su sudjelovali u intervenciji nema ozlijeđenih, a jedan vatrogasac je lakše ozlijeđen.

Djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ mjerenjima zraka nisu utvrdili prisutnost štetnih plinova u zraku u okolici.

 U požaru nisu stradala postrojenja, niti objekti. Procijenjena šteta je oko 20 tisuća kuna. Prema uvidu na licu mjesta, izgorio je manji dio glomaznog otpada na otvorenom skladištu dovezen s ilegalnog odlagališta na Savici, te dio ograde reciklažnog centra", stoji u pripćenju.

Pročitajte više