Do kraja ovog tjedna možete donirati informatičku opremu za Ukrajinu

Ilustracija: EPA

RAVNATELJSTVO civilne zaštite RH pozvalo je tvrtke i građane na doniranje informatičke opreme kao pomoć ratom stradaloj Ukrajini. Prikupljanje počinje sutra, a prikupljena i popisana IT oprema će se u organizaciji Ravnateljstva transportirati u Ukrajinu.

Donirati možete videoopremu, komunikacijsku opremu, računala, mobitele...

IT oprema se prikuplja temeljem zahtjeva Ukrajine putem Mehanizma Europske unije za civilnu zaštitu za pružanjem pomoći u vidu IT opreme, objavio je MUP RH na internetskim stranicama.

Tvrtke i građani pozivaju se na doniranje sljedeće opreme: Videooprema (IP kamere, videokamere); izvori napajanja (generatori);  komunikacijska oprema (modemi, ruteri; IP telefoni, sigurni IP telefoni); osobna računala; komponente za računala (kablovi, slušalice, miševi…);  mrežna oprema (wi-fi ruteri, preklopnici, kablovi); mobilni uređaji - telefoni, laptopi; uredska oprema - printeri, skeneri, TV; software (windows serveri i Office); serveri i klima uređaju za serverski prostor.

Također za ratom ugroženu Ukrajinu može se donirati posebna oprema - uređaji za mjerenje radiospektra, slušalice za radio uređaje, baterije, uređaji za mjerenje elektromagnetskog zračenja, radio uređaji; vanjski hard, USB-ovi; enkripcijski USB-ovi; cloud usluge - vatrozid, VPN, usluge čuvanja podataka u oblaku...

Prikupljanje počinje sutra i traje do nedjelje

IT oprema će se prikupljati u Logističkom objektu Ravnateljstva civilne zaštite, Kruge 52A u Zagrebu, od srijede 16. do nedjelje 20. ožujka, od 10 do 16 sati. Iz Ravnateljstva CZ-a mole sve koji žele donirati opremu, da bude tehnološki ispravna, ne starija od pet godina te dostavljena u ambalaži prikladnoj za transport.

Prikupljena i propisno popisana oprema će se u organizaciji Ravnateljstva civilne zaštite transportirati u Ukrajinu. U slučaju dodatnih pitanja donatori se mogu obratiti na kontakt broj telefona 01 237 06 73.

Pročitajte više