Član Hells Angelsa, jedan od 15 najtraženijih bjegunaca SAD-a, uhićen u Argentini

JEDAN od najtraženijih američkih bjegunaca, bivši broker i član motorističke bande Hells Angels, Paul Merle Eischeid, uhićen je u Buenos Airesu, potvrdile su američke vlasti, javlja CNN.

Bivši broker osumnjičen je 2001.  za ubojstvo 44-godišnje Cynthije Garcie u Phoenixu. Ubojstvo se dogodilo nakon zabave Hells Angelsa u jednom klubu u Arizoni. Prema optužbama bjegunac je Cynthiju pretukao i bacio je u prtljažnik automobila. Nakon toga se odvezao u pustinju gdje je nesretnu ženu izbo nožem i ostavio je u pustinji da umre.

Na temelju njegova tadašnjeg čistog dosjea i ugleda koji je postigao kao broker, pušten je na slobodu do početka suđenja uz obavezno nadziranje preko elektronske naprave. No, 2003. godine uhićen je jer su ga savezne istrage povezale s trgovinom drogom i organiziranim kriminalom, ali i zbog otmice i ubojstva.

U to vrijeme Eischeid je skinut s elektronskog nadzora te je uspio pobjeći.

Savezna policija poručivala je preko medija kako je uhićenje Eischeida prioritet jer su zločini koje je on počinio zastrašujući, a njegov ostanak na slobodi znači da bi ih mogao nastaviti raditi.

Suradnja Interpola, savezne policije i diplomatske službe sigurnosti u Argentini urodila je plodom.  Nakon što su ga uspjeli locirati u Buenos Airesu, argentinske vlasti su ga uhitile.

Pročitajte više