Član HNS-a na sastanku upravnog odbora zajednice agencija lokalne demokracije

SABORSKI zastupnik iz Hrvatske narodne sranke (HNS) Miljenko Dorić na poziv Vijeće Europe bio je nazočan sastanku Upravnog odbora Zajednice agencija lokalne demokracije, u gradu Burtonu u Velikoj Britaniji, od 6. do 8. veljače, izvjestili su danas iz te stranke.

Od deset Agencija lokalne demokracije, koje je Vijeće Europe osnovalo u jugoistočnoj Europi, na području Hrvatske djeluju tri - u Osijeku, Sisku i Brtonigli.

Na sastanku su analizirani rad Agencija u 2003. godini, utvrđen je prijedlog programa rada za ovu godinu te se razgovaralo o pronalasku donatora koji će financirati te aktivnosti.

Jedan od najznačajnijih zaključaka sastanka je prijedlog širenja mreže Agencija na Armeniju, Albaniju, Grziju i Azerbajdžan.

U BIH je predloženo otvaranje agencije u Mostaru.

Od raznih institucija iz Švicarske, Irske, Italije, Finske, Lihtenštajna i od Vijeća Europe prikupljeno je za ovogodišnje aktivnosti 1,9 milijuna eura, uz najavu da će norveška Vlada uskoro uplatiti 220 tisuća eura, navodi se u priopćenju.

Najavljeno je i održavanje seminara o unapređenju komunikacije između nevladinih udruga i lokalne samouprave, u organizaciji Zajednica agencija lokalne demokracije, od 24. do 27 ožujka ove godine u Osijeku.

Pročitajte više