Član Kriznog stožera Srbije: Ili ćemo nešto učiniti, ili nam prijeti novi lockdown

Foto: Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL

SRBIJA je jučer zabilježila 8467 novih slučajeva zaraze koronom, što je najviše u jednom danu od početka pandemije. Portal b92 javlja da su gužve pred covid-ambulantama ogromne te da pacijenti čekaju na hitni prijevoz.

"Covid-trijažni centar radi 24 sata, u zgradi je poliklinike, a izdvojili smo ga samo za tu namjenu kako bismo izašli u susret sve većem broju prijavljenih pacijenata", rekao je za RTS Dragoš Stojanović, ravnatelj KBC-a Zemun. Stojanović je dodao da je 80% pacijenata necijepljeno.

Predškolske ustanove u Beogradu zbog jednog zaraženog djeteta u izolaciju stavljaju svu djecu koja su bila u kontaktu, što ranije nije bio slučaj. To je razljutilo roditelje, koji kažu da nije jasno kako to da se ta mjera nije primjenjivala u prosincu, na vrhuncu trećeg vala.

Epidemiolog i član Kriznog stožera Predrag Kon rekao je da postoje dvije mogućnosti za zemlju: Ili će se nešto učiniti, ili Srbiji prijeti novo zatvaranje. Posljednji put Srbija je imala rekordan broj novih slučajeva 1. prosinca 2020. godine - 7999 novooboljelih.
 

Pročitajte više