Članica Nadzornog odbora Podravke na Facebooku brani Polančeca



ČLANICA Nadzornog odbora Podravke, Ksenija Horvat, kreatorica je grupe na Facebooku na kojoj se zdušno daje potpora privedenom bivšem ministru gospodarstva Damiru Polančecu. Grupa imena Prijatelji za Damira Polančeca nije jedina takva na Facebooku, ali je jedina koju je pokrenula visoko rangirana osoba u kompaniji zbog koje se Polančeca kazneno goni.

"Dragi prijatelji, otvaram ovu grupu jer više ne želim šutjeti. Guši me nepravda prema mojem, a nadam se i vašem prijatelju, našem sugrađaninu Damiru Polančecu koji trenutno ne uživa slobodu jer se nalazi pritvoren u Remetincu", navodi se u opisu grupe.

Hvalospjevi prijatelju Koprivnice

"Poznajem ga kao pravednog, iskrenog, velikodušnog i nadasve vrijednog čovjeka, istinskog zaljubljenika u svoj rodni kraj i kojemu je podravska krv uvijek bila svetinja. Radi promicanja i zaštite onog što smo mi Podravci generacijama stvarali prihvatio je i ministarsko mjesto u Vladi RH. Borio se protiv mnogih nepravdi, jurišao na vjetrenjače... za bolju Hrvatsku! Zato danas otvaram ovu grupu i pozivam sve vas ako sa mnom dijelite ovakva razmišljanja da mi se pridružite i barem jednom rečenicom podrške ovoj grupi i Damiru, date do znanja da ima još hrabrosti i prkosa u nama!", navela je Horvat.

Grupa dosad broji 16 članova.

Sve je to zapravo privatna stvar

Novinari Večernjeg lista uspjeli su kontaktirati jednu od "najboljih prijateljica" bivšeg ministra, a ona im je kratko rekla da je svatko nevin dok mu se ne dokaže suprotno te da je njeno prijateljstvo s Polančecom, kao i grupe koje otvara na Facebooku, stvar privatne prirode.

Privatnost bi se svakako trebalo poštovati, samo ovdje je problem u tome što se radi o osobi koja će sljedeći tjedan sudjelovati u biranju nove Uprave koprivničkog poduzeća. Starom metodom postavljanja lojalnih ljudi, prijatelja, na vodeća mjesta Podravke, Polančec je tako osigurao da će bar dio Nadzornog odbora glasati jednako kako bi glasao i on sam.

Nije loše za čovjeka koji je već dva mjeseca u pritvoru.

Pročitajte više