Članove Tea Partyja razbjesnila videoigra u kojoj su oni glavni zombi negativci

Foto: teapartyzombiesmustdie.com

AUTOR raznih video igara političke tematike, Jason Oda nedavno je na internetu objavio igru "Tea Party zombiji moraju umrijeti" (Tea Party Zombies must die), zombi pucačinu u kojoj igrač preuzima ulogu preživjelog nakon zombi apokalipse, te se naoružava povećim arsenalom oružja kako bi pobio zombificirane stereotipizirane verzije podržavatelja Tea Partyja, kao i neke popularne osobe iz tog političkog pokreta, poput Sare Palin i Michele Bachman.

Među ostalim političkim figurama, koje su u dotičnoj video igri prošle transformaciju u krvožedne živuće mrtvace i time postale mete, nalaze se i republikanski predsjednički kandidati Rick Santorum i Newt Gingrich, ali i neki članovi ekipe Fox Newsa, poput Billyja O'Reillyja, Seana Hannityja, te nedavno otpuštenog Glenna Becka.

Igra je prepuna pozitivnih činjenica koje idu u prilog Baracku Obami, ali i negativnih izjava vezanih uz Tea Party. Kroz prolaženje na više razine, igrači u sklopu dizajna video igre mogu vidjeti konfederacijsku zastavu, antisocijalističke plakate koji Obamu poistovjećuju sa Hitlerom i provokantne rasističke izjave, prenosi Digital Trends.

Dok blogeri konzervativnih uvjerenja prozivaju igru, smatrajući da ona poziva na nasilje protiv teapartijevaca, malo je vjerojatno da u video igri uživa veći broj ljudi, ili da ju uopće igra. Sama igra dizajnom podsjeća na ružniju verziju "Dooma", kontrole imaju spor odaziv, a stil igranja je umarajući i zastarjeo. Vjeruje se kako će popularnost ove video igre u "gaming" zajednici pasti zbog loše izvedbe, a u ponudi postoje mnogo zanimljivije i bolje dizajnirane igre sa zombi tematikom.

Inače, Jason Oda 2008. godine napravio je igru Kung Fu Election u kojoj su se politički protukandidati međusobno borili do smrti, te igru Bushgame.com u kojoj su se igrači pak borili s likovima inspiriranim osobama iz administracije Obaminog prethodnika Busha.

Pročitajte više