Clonaid: Ovaj tjedan rađa se i drugo klonirano dijete

DRUGO klonirano dijete rodit će se ovaj tjedan, objavila je tvrtka koja tvrdi da je stvorila i prvo klonirano ljudsko biće iako nakon početnih obećanja ipak ne dopušta genetske pretrage djeteta kako bi se ta tvrdnja i potkrijepila.

Brigitte Boisselier, direktorica tvrtke Clonaid koju je osnovala sekta što vjeruje da su ljude stvorili svemirci, za televizije France 2 i BBC Two rekla je da će se do kraja tjedna negdje u Europi roditi i drugo klonirano dijete.

No u intervjuima je ta znanstvenica i pripadnica sekte rekla i da su pretrage DNK prve navodno klonirane djevojčice nazvane Eva, odgođene zato što roditelji ne dopuštaju da im se otkrije identitet. Evu je, prema tvrdnji Clonaida, prošli petak rodila 31-godišnja Amerikanka.

Clonaid je najavio da će u utorak uzeti uzorak DNK da smiri skeptike i rezultate objaviti isti tjedan.

´Te pretrage nisu obavljene. Morali smo ih odgoditi´, rekla je Boisselier i objasnila da su djetetovi roditelji pod pritiskom zato što je jedan floridski odvjetnik ovaj tjedan zatražio da sud odredi zakonskoga skrbnika za dijete.

´Možda će drugo dijete biti dostupnije jer je riječ o Europi, a zemlja u kojoj će se roditi možda bude manje osjetljiva´, rekla je ona i dodala da će se dijete roditi ovih dana.

Pročitajte više