CNN-ova pravila za debatu Bidena i Trumpa: Reklame, bacanje novčića, nema publike...

Screenshot: YouTube

Prva američka predsjednička debata između sadašnjeg predsjednika Joea Bidena i republikanskog suparnika Donalda Trumpa 27. lipnja uključivat će dvije stanke za reklame, zabranu rekvizita i isključene mikrofonima osim kada govor suparnik, objavio je CNN.

U svibnju su se kandidati dogovorili da će se sučeliti u dvije debate, uključujući jednu ovog mjeseca koju će voditi CNN-ovi voditelji Jake Tapper i Dana Bash u Atlanti, dok će drugu 10. rujna ugostiti ABC.

Dvije stanke za reklamu

CNN je jučer objavio da će se oba kandidata pojaviti na jedinstvenom podiju tijekom 90-minutne debate, da će se pozicije na podiju odrediti bacanjem novčića i da će kandidati dobiti olovku, blok papira i bocu vode, ali ne mogu koristiti rekvizite.

"Mikrofoni će biti isključeni tijekom cijele debate osim za kandidata čiji je red da govori", rekao je CNN. CNN, odjel Warner Bros Discoveryja, rekao je da će moderatori "koristiti sve alate koji su im na raspolaganju kako bi nametnuli tajming i osigurali civiliziranu raspravu".

Tijekom dvije stanke za reklame, osoblje kampanje ne smije komunicirati sa svojim kandidatom i neće biti publike u studiju.

Debate su pune rizika za oba kandidata

CNN je rekao da se kandidati koji ispunjavaju uvjete za sudjelovanje moraju pojaviti na dovoljnom broju državnih glasačkih listića kako bi dosegli prag od 270 izbornih glasova potrebnih za pobjedu i osvojili najmanje 15 posto u četiri odvojena nacionalna glasanja.

Debate, koje će privući desetke milijuna televizijske publike u SAD-u, pune su rizika za oba kandidata koji se suočavaju s tijesnom utrkom. Biden ima tri željene teme za raspravu, a to su prava na pobačaj, stanje demokracije i gospodarstvo.

Trump je odbio raspravljati o svojim suparnicima tijekom republikanske utrke za nominaciju. Njegov tim istaknuo je imigraciju, javnu sigurnost i inflaciju kao ključna pitanja uoči rasprave.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.