CNN piše o ženi pronađenoj na Krku: "Još se ne zna tko je ona, javilo se par ljudi"

Foto: PU primorsko-goranska

NAKON što su britanski tabloidi Daily Mail i The Sun pisali o ženi koja je pronađena na otoku Krku, isto je učinio i američki CNN.

Podsjetimo, policija je prošlog tjedna objavila da je na Krku pronađena žena koja se ne sjeća svog identiteta. Bila je ozlijeđena, ima oko 60 godina, srednje je tjelesne građe i visine 165 cm, plave kose do ramena i plavih očiju.

U trenutku pronalaska bila je odjevena u tamnoplavu majicu na bijele pruge s kapuljačom, crne hlače, tenisice i platnenu kapu-šešir ružičaste boje. Kako piše CNN, nekoliko ljudi se javilo policiji s informacijama, ali identitet žene i dalje ostaje nepoznat. Ona se trenutno nalazi u bolnici i u dobrom je stanju.

Daily Mail: Misterij žene pronađene na hrvatskom otoku

Britanski tabloid Daily Mail je jučer objavio tekst o ženi koja "savršeno govori engleski, ali ne može se sjetiti svoga imena". Pisali su da se žena ne može sjetiti svog identiteta i da kod sebe nije imala dokumente. Naveli su da ju je s nepristupačnog terena spasio tim od 14 ljudi.

O ženi je pisao i The Sun, koji je naveo kako su stručnjaci procijenili da je žena nekoliko dana preživjela na području kojim hodaju medvjedi.

Iz policije i dalje mole građane da se, ako imaju informacije o ženi, jave u Policijsku postaju Krk na broj telefona 051/439-210 ili na broj 192. Informacije se mogu dostaviti i putem e-maila primorsko-goranska@policija.hr.

HGSS objavio detalje spašavanja

HGSS je ženu našao na obali, ozlijeđenu i dezorijentiranu.

"Akcija Rudine - 12. rujna 2021.

Poziv zaprimamo oko 9 sati preko Županijskog centra 112, a od strane Službe traganja i spašavanja na moru, koja zbog plićine nije u mogućnosti pristupiti unesrećenoj osobi. Saznajemo da se radi o ženskoj osobi s kojom su kontakt uspostavile osobe koje su se noć prije, kao i u tom trenutku, nalazile na manjem plovilu u blizini plaže Rudine.

Unesrećena osoba je prenoćila na obali te je zatečena iscrpljena, s lakšim tjelesnim ozljedama i dezorijentirana.

Odmah po dojavi na teren izlazi 12 članova HGSS stanice Rijeka s tri vozila. Dolaskom do unesrećene istoj je pružena medicinska pomoć, nakon čega je uslijedio je transport nosiljkom UT2000 do cestovne prometnice, gdje je unesrećena predana vozilima Hitne medicinske službe. Time je ova akcija završila oko 11:10", objavili su iz HGSS-a.

Pročitajte više