CNN-ovo zaštitno lice Christiane Amanpour prelazi u konkurentski ABC

SVOJEVRSNI zaštitni znak američke TV mreže CNN, popularna novinarka Christiane Amanpour, najavila je prelazak u konkurentsku kuću ABC, objavila je agencija AFP.

Amanpourova, koja je u svojim prilozima obrađivala brojne globalne probleme, ali i posebno poznata po svojim izvještajima iz kriznih područja, odlazi sa CNN-a nakon punih 20 godina vjernosti toj medijskoj kući, a na ABC-ju će voditi i uređivati popularni talk-show program "This week".

Ostat će upamćeni njezini izvještaji iz Zaljevskog rata 1991. godine. U protekla dva desetljeća intervjuirala je mnoge svjetske lidere i pokrivala mnoga užarena mjesta na planetu, poput Iraka, Afganistana, Pakistana, Somalije, Ruande, ali i balkanskih zemalja.

"Ona na novu poziciju donosi svoje bogato iskustvo i znanje, kao i duboku predanost u donošenju vijesti iz svijeta američkom narodu", izjavio je predsjednik ABC-ja David Westin. Istovremeno, Amanpourova će raditi i u drugim ABC-jevim programima i pripremati dokumentarne filmove s međunarodnim temama, koji će se emitirati u udarnim terminima.

"Napuštam CNN s najvećim poštovanjem, ljubavlju i divljenjem za kompaniju i sve one koji rade ovdje", izjavila je Amanpour, koja je posljednjih godina bila šef međunarodnih dopisnika. Predsjednik CNN-a Jim Walton u povodu njena odlaska izjavio je kako je "njezin rad unaprijedio brend CNN-ovih vijesti i dao mu autoritet".

Pročitajte više