Čobanković osobno potpisivao dodjelu sumnjivih poticaja poljoprivrednicima?

ZBOG sumnjivih isplata bespovratnih sredstava po Ministarstvu poljoprivrede i šumarstva ovih dana šeću istražitelji policije i Državnog odvjetništva, a sumnjive poticaje je navodno potpisivao i sam ministar Petar Čobanković.

Jedini koji je zasad razriješen dužnosti je Srećko Selanac, HDZ-ov državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede i šumarstva, koji je svojoj obitelji, rođacima i susjedima u Crncu kraj Siska isplatio oko 3,9 milijuna kuna bespovratnih poticaja. Selanac je prošlog tjedna razriješen na osobni zahtjev.

Prema dokumentaciji koju je nedavno objavio Jutarnji list, Selanac je kao član Povjerenstva za odabir projekata razvitka seoskog prostora na sumnjiv način u tri godine dodijelio ukupno 3,69 milijuna kuna, od čega više od milijun kuna svojoj obitelji, ocu i supruzi s kojima živi u zajedničkom kućanstvu, te još 2,62 milijuna kuna rođacima i susjedima u Ulici braće Bobetko u selu Crnac.

U međuvremenu je otkriveno da je na nekim dokumentima o dodjeli bespovratnih poticaja i potpis ministra poljoprivrede Petra Čobankovića, koji je zatražio da se provede istraga o trošenju novca za mjere ruralnog razvoja u posljednje tri godine. Tijekom istrage ustanovit će se procedura potpisivanja dokumenata.

Pročitajte više