Čobanković: Sve uginule ptice testirane do ponedjeljka negativne na ptičju gripu

MINISTAR poljoprivrede Petar Čobanković izvijestio je o testiranju uzoraka uginulih ptica u Centru za peradarstvo, a dobra vijest je da su svi uzorci testirani do ponedjeljka negativni na ptičju gripu.

"Ukupno je od 8. veljače u Centar za peradarstvo Hrvatskog veterinarskog fakulteta pristiglo 104 različitih ptica, što iz redovitog monitoringa, što na dojavu građana." - kazao je ministar na press konferenciji održanoj u zgradi Ministarstva u Zagrebu.

"Od tog broja bilo je 37 labudova, pri čemu je 14 labudova prošlog tjedna testirano na ptičju gripu tijekom redovitog monitoringa s ribnjaka Grudnjak i oni su negativni na ptičju gripu." - dodao je Čobanković, naglasivši kako su to vrlo dobre vijesti, budući da je upravo dotični ribnjak bio žarište ptičje gripe.

"Imamo i rezultate testiranja od ponedjeljka. Tog dana testiranju je podvrgnuto 14 labudova, njihovo testiranje završeno je danas i oni su, na svu sreću, negativni na ptičju gripu." - kazao je ministar, dodavši kako su u postupku još 44 različite ptice.

Foto: Neven Barković

Pročitajte više