Čobankovićeva pomoćnica teško ozlijeđena u prometnoj nesreći u kojoj je smrtno stradao 74-godišnjak

74-GODIŠNJI I.B. smrtno je stradao u teškoj prometnoj nesreći koja se u utorak oko 15.35 sati dogodila na županijskoj cesti 1042 na dionici od Lučkog prema Karlovcu. Prema do sad prikupljenim podacima nesreću je skrivila pomoćnica ministra poljoprivrede Čobankovića, Ivka Suman - Podgajski.

Zagrebačka policija u srijedu ujutro je objavila nalaze očevida jučerašnje teške nesreće koja se dogodila nekoliko trenutaka nakon što je "Citroen C5" kojim je u smjeru Karlovca upravljala Suman - Podgajski, u mjestu Klinča Sela u Karlovačkoj ulici br. 79, iz neutvrđenog razloga prešao na suprotni prometni trak.

"Citroen C5" Ivke Suman - Podgajski je nakon prelaska udario u teretno vozilo "Mercedes 602D" zagrebačkih reg. oznaka, kojim je upravljao 49-godišnji hrvatski državljanin. Nailazeći iz smjera Karlovca prema jurećem "Citroenu" 49-godišnjak je kamion pokušao skrenuti u desno na autobusno ugibalište kako bi izbjegao direktni sudar.

Međutim došlo je do udara u lijevi bočni dio kamiona nakon čega je "Citroen" prednjim dijelom naletio na lijevi prednji dio automobila "Yugo Skala 55" zagrebačkih reg. oznaka kojim je upravljao I. B. (1933.), a koji je vozio iza "Mercedesovog" kamiona.

Nakon udara oba su se vozila zarotirala i zaustavila na južnom dijelu kolnika. Na mjestu nesreće smrtno je stradao I. B., dok je Ivka Suman - Podgajski zadobila potres mozga i teške tjelesne ozljede. Ona je vozilom Doma zdravlja Jastrebarsko prevezena u Kliničku bolnicu Sestara milosrdnica.

Zagrebačka policija službeno nije potvrdila da je pomoćnica ministra kriva za izazivanje jučerašnje prometne nesreće.

Suman - Podgajski u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva bila je na čelu Uprave za poljoprivredno zemljište.

Glasnogovornik ministarstva Mladen Pavić u razgovoru za Index je kazao kako je ministar Čobanković informaciju o nesreći dobio jučer iza 17 sati nakon povratka iz Virovitice. Vijest o teškom ozljeđivanju pomoćnice ga je potresla, kaže Pavić dodajući kako se u ministarstvu nadaju da će se njihova suradnica uspješno oporaviti.

Pavić ističe kako je liječnička služba Sestara milosrdnica ministarstvu javila da je Suman-Podgajski dobila jak udarac u glavu te da joj trenutno najviše treba mir kako bi se što bolje oporavila.

Županijska cesta 1042 zbog očevida je bila zatvorena za sav promet od 15,50 do 19,20 sati.

I.K.

Pročitajte više