Condoleezza Rice pozvala Mahmouda Abbasa u Washington

SAVJETNICA američkog predsjednika za nacionalnu sigurnost Condoleezza Rice, koja se nalazi na Bliskom istoku, pozvala je u subotu palestinskog premijera Mahmouda Abbasa u posjet Washingtonu, doznaje se od službenih palestinskih izvora.

Condoleezza Rice pozvala je Abbasa da "narednih tjedana" posjeti Washington radi razgovora s američkim predsjednikom Georgeom W. Bushom, rekao je visoki palestinski dužnosnik koji je želio ostati anoniman.

Rice i Abbas sastali su se u nedjelju navečer u Jerihonu kako bi razmotrili provedbu mirovnog plana usvojenog na američko-izraelsko-palestinskom summitu u Aqabi 4. lipnja, koji bi trebao voditi stvaranju palestinske države 2005.

Kako se doznaje, Palestinci su tijekom sastanka inzistirali na zamrzavanju izgradnje židovskih naselja na okupiranim teritorijima te na oslobađanju palestinskih zatvorenika, posebice šefa Fataha na Zapadnoj obali Marwana Barghouthija, koji je uhićen u travnju prošle godine.

Rice se u nedjelju treba sastati s izraelskim premijerom Arielom Sharonom.

Condoleezza Rice sa Wieslglassom i Fayadom

Savjetnica američkog predsjednika za nacionalnu sigurnost Condoleezza Rice sastala se u nedjelju sa šefom kabineta izraelskog premijera i sa palestinskim ministrom financija, javio je izraelski javni radio.

"Condoleezza Rice otpočela je u Jeruzalemu razgovore s Dovom Weisglassom i Salamom Fayadom", javio je radio.

Savjetnica Georgea Busha trebala bi se sastati i sa šefom izraelske vlade Arielom Sharonom i njegovim suradnicima.

Pročitajte više