Čovjek koji je autom ubio sarajevsku doktoricu ide u pritvor

KANTONALNI sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor Arminu Berberoviću zbog prometne nesreće u kojoj je smrtno stradala sarajevska doktorica Azra Spahić.

Sud je prihvatio prijedlog Tužiteljstva KS koje je na sinoćnjem ročištu predložilo jednomjesečni pritvor zbog, kako je rečeno, mogućnosti da bi mogao ponoviti kazneno djelo s obzirom na to da je u trenutku nesreće bio u alkoholiziranom stanju te navode da bi njegovo puštanje na slobodu moglo dovesti do uznemirenja javnosti.

Klix.ba podsjeća da je Berberović tijekom saslušanja priznao krivnju za prometnu nesreću koja se dogodila 26. svibnja u 23:30 u Ulici maršala Tita u Sarajevu.

Berberovićev branitelj Rusmir Karkin kazao je da on ima olakotnu okolnost jer ranije nije procesuiran i da ne postoji formalno-pravna osnova za njegovo pritvaranje.

Spahić je smrtno stradala nakon što je na nju naletio Armin Berberović (1996.) vozeći u alkoholiziranom stanju brže od ograničenja i bez položenog vozačkog ispita. U nesreći su ozlijeđene i njezine dvije prijateljice, rođene 1997. i 2002. godine.

Tisuće Sarajlija, poznanika i prijatelja mlade doktorice Spahić okupile su se jučer na mjestu njezine smrti odajući počast prerano ugašenom životu.

Vijest o njezinoj smrti uznemirila je Sarajlije podsjetivši na brojne tragične prometne nesreće koje su se dogodile u ovom gradu pa je zbog toga vlada KS-a jučer održala izvanrednu sjednicu na kojoj je donesena odluka o jačanju preventivnih mjera.

Ove godine kažnjen 4 puta

Armin Berberović je samo u proteklih pola godine četiri puta kažnjen zbog vožnje bez posjedovanja položenog vozačkog ispita, saznaje Klix.ba.

Ipak, to ga nije spriječilo da sjedne za volan nakon što je konzumirao alkohol i bahatom vožnjom napravi tragediju.

Kako piše Klix.ba, vozilo kojim je upravljao bilo je u vlasništvu jedne ženske osobe koja, barem prema prezimenu, nije u srodstvu s Berberovićem. On je na ispitivanju u policiji izjavio da je ključeve od Mercedesa uzeo od oca i da auto nije njegov.

Pročitajte više