Čovjek na kutiji cigareta vidio sliku svoje amputirane noge: "Nisam to dopustio"

Screenshot: YouTube

ŠEZDESETOGODIŠNJAK s istoka Francuske šokirao se kad je vidio sliku vlastite amputirane noge na kutiji cigareta tvrdeći da nije pristao na njenu uporabu kao znaka upozorenja o štetnosti duhanskih proizvoda. 

Slika je prikazana uz poruku "pušenje začepljuje vaše krvne žile", javlja BBC

Noga izgubljena u pucnjavi  

Čovjek koji živi u Metzu rekao je da je nogu izgubio prilikom pucnjave u svojoj rodnoj Albaniji 1997. 

Njegov odvjetnik stupio je u kontakt s Europskim povjerenstvom kako bi se utvrdila pozadina događaja. 

Sliku je otkrio njegov sin kada je prošle godine kupio kutiju cigareta u Luksemburgu i donio je kući.

U obitelji su svi ostali šokirani kad su prepoznali očevu nogu uočivši karakteristične ožiljke.

Čovjek tvrdi da nikad na tako nešto nije pristao i da su ga vjerojatno slikali kada je prilikom posjeta lokalnoj bolnici zatražio uređaj za hodanje jer već 20 godina hoda pomoću štaka. 

Riječi odvjetnika 

Obiteljski odvjetnik Antoine Fittante potvrdio je da je riječ o nozi njegovog klijenta: "Svaki od ožiljaka je poseban, vide se i opekline na drugoj nozi. Stručnjaci neće imati problema u identificiranju."

"Nevjerojatno je da čovjek u Europskoj uniji bez pristanka može naći svoju sliku na kutiji cigareta. Moj klijent se osjeća izdano, nije ugodan osjećaj vidjeti sliku svog invaliditeta na kutijama cigareta koje se prodaju na kiosku", dodao je. 

Odvjetnik je pisao bolnici kako bi otkrio kako su slike njegovog klijenta procurile u javnost te je stupio u kontakt s Europskim povjerenstvom kao odgovornim tijelom koje u pravilu takve fotografije uzima iz baze podataka isključivo uz pristanak osobe koja je na njima.  

 

Pročitajte više