Čovjek prijetio da će se raznijeti u iranskom konzulatu u Parizu

Foto: EPA

Jutros je u iranskom konzulatu u Parizu uhićen muškarac nakon što je tvrdio da nosi eksploziv i da će se raznijeti, izvijestila je francuska mreža BFM, prenosi Sky News.

Francuska policija ranije je ogradila zgradu iranskog konzulata nakon dojava o sumnjivom muškarcu. Službenik pariške policije rekao je da je muškarac uočen oko 11 ujutro po lokalnom vremenu i da su policajci pokrenuli specijalnu operaciju čim su upozoreni. Kažu da je izgledao kao da nosi granate i eksplozivni prsluk.

Motiv muškarca zasad nije poznat. Specijalna interventna policija bila je mobilizirana za rješavanje incidenta, dodaje se.

Imao je repliku bombi

Nakon policijske pretrage, utvrđeno je da muškarac nije nosio eksploziv. Područje konzulata je ograđeno, a muškarac je uhićen nakon što je izašao iz konzulata.

Francuski TV kanal BFM javio je da je muškarac nosio repliku bombi. Policijski izvor rekao je da je isti muškarac osumnjičen za pokušaj podmetanja požara u blizini iranskog konzulata prošlog rujna.

List Le Parisien objavio je na svojoj web stranici da je, prema nekoliko svjedoka, muškarac vukao zastave po podu konzulata i rekao da želi osvetiti smrt svog brata. Nije jasno je li incident povezan s trenutačnim napetostima između Irana i Izraela.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.